Välkommen till RF-SISU Västmanland, Happy Lubwimi!

Vi välkomnar Happy som ny samtals- & lärgruppsledare hos RF-SISU Västmanland. Happy kommer främst att arbeta med Tidiga insatser för asylsökande. I slutet av februari tillträdde han sin nya tjänst hos RF-SISU Västmanland.

Sidan uppdaterades: 4 mars 2024

Happy Lubwimi är en trebarnsfar som nyligen har bytt storstadslivet mot det idylliska landskapet i byn Skinnskatteberg, via Stockholm, Linköping och Motala. Happy har en mångsidig erfarenhet inom idrotten. Med en bakgrund från fotbollsklubben Brommapojkarna och senare engagemang som ordförande och tränare för flera lag, har Happy en djup förståelse för föreningslivet och dess betydelse för samhället.

Vill bidra med egna erfarenheter

- Allting nytt känns mer tryggt när man har lite koll, vilket jag känner just nu. Jag hoppas att detta blir min bästa resa inom arbetslivet eftersom jag äntligen jobbar med något som jag brinner för, något som ger mig mer energi och glädje i vardagen, berättar han med ett leende.

Happys engagemang och bidrag till idrotten har uppmärksammats. Inför Västerås Idrottsgala, som genomfördes tidigare i år, blev han nominerad som årets föreningshjärta av Länsförsäkringen Bergslagen för sina insatser i Skinnskatteberg SK. Ungefär samtidigt dök möjligheten att arbeta hos RF-SISU Västmanland upp och nu ser Happy fram emot att kunna dela med sig av sin erfarenhet och stödja andra föreningar i regionen.

- Jag ser fram emot att kunna erbjuda den hjälp jag har fått från RF-SISU till flera andra föreningar i Västmanland samt att kunna hjälpa till med etablering i samhället genom Tidiga insatser för asylsökande, säger Happy.

Idrotten har skapat många minnen

Happy har varit involverad inom idrotten sedan barnsben, både som aktiv och som ledare, hans bästa idrottsminne kommer från hans tid som fotbollsspelare i Brommapojkarna.

- En av mina mest minnesvärda ögonblick inom idrotten är från en match mot Cafe Opera. Inför matchen hade vi som målsättning att minimera siffrorna. Trots att jag hade glömt mina egna fotbollsskor hemma, lånade jag tränarens skor, som sedan blev mina efter att jag vann en vadslagning om att göra mål i dem. Jag lyckades göra fyra mål, och vi vände ett 3-0 underläge till en seger på 5-3, berättar Happy och fortsätter:

- Detta ögonblick symboliserar för mig inte bara en fantastisk prestation, utan även vikten av att kämpa och tro på sig själv, även när omständigheterna är utmanande. Jag brinner så mycket för idrotten och hoppas på flera favoritminnen i min nya roll hos RF-SISU Västmanland, tillägger han.

Vi hälsar Happy varmt välkommen till vårt gäng!

Kontaktuppgifter till Happy
happy.lubwimi@rfsisu.se
Tel: 010-476 48 30

Sidan publicerades: 4 mars 2024