Hon är månadens lärgruppsledare:
"Jag vill förmedla glädje"

Theresia Hållen från Norrby Sportklubb är månadens lärgruppsledare!
Varje månad sätter RF-SISU Västmanland extra ljus på det fantastiska folkbildningsarbete som sker i länets föreningar genom att utse månadens lärgruppsledare. 

Sidan uppdaterades: 17 oktober 2023

Theresia Hållen är 39 år och har varit engagerad inom idrotten sedan barnsben. Hon har en idrottsbakgrund inom fotboll och innebandy som hon var aktiv spelare i tills hon fyllde 23 och fick sitt första barn. Sedan dess har hon svidat om till en aktiv ledarroll i Norrby Sportklubb.

"Väldigt viktig del i en förening"

Theresia har varit en av ledarna i Norrby SK som tagit direkt kontakt med sin konsulent hos RF-SISU Västmanland för att få tips och råd inför att hon ska jobba med sina aktiva, efterfrågat utbildningar och är alltid mån om att spelarna i hennes lag ska få goda förutsättningar att växa som individer.

- Som ledare och alltiallo i fotbollsföreningen Norrby SK vill jag förmedla glädje och skapa liknande minnen som jag själv har från min egen bakgrund inom idrotten, berättar Theresia och fortsätter:

- Jag vill utveckla alla individuellt i fotbollen, men även som personer både mentalt och fysiskt, i den processen är lärgrupper en metod jag använder mig mycket av, säger hon.

Norrby SK har som tumregel att alla deras lag ska jobba med lärgrupper i sina lag vid minst tre tillfällen under en säsong. De tar ofta hjälp av RF-SISU Västmanlands pedagogiska affischer i arbetet med de aktiva.

- Att ta sig tiden för diskussioner i varierande lärogrupper om olika ämnen är en väldigt viktig del i en förening, det utvecklar både personer och föreningen i stort, säger Theresia.

"Ser ett stort engagemang"

Theresia är hedrad över utmärkelsen som månadens lärgruppsledare.

- Jag superglad över att få denna utmärkelsen! Jag vill tacka Norrby SK för nomineringen, jättekul att få utmärkelsen denna månad, berättar hon.

Hur har responsen sett ut från deltagarna i användandet av lärgrupper?

- Jag ser ett stort engagemang i användandet av lärgrupper. Diskussionerna leder till att deltagarna blir mer involverade där alla ofta bidrar på ett eller annat sätt, säger hon och fortsätter:

- Verksamhetsformen har även lett till att vi skapat ett förtroende till barnen och ungdomarna i föreningen, det är något som är väldigt viktigt i ideell verksam förening som vi har nytta av i många olika lägen, avslutar Theresia.

Nominera din ledare

Vill du nominera någon från din förening till månadens lärgruppsledare?
Klicka här för att nominera

Läs mer om lärgrupper och lärgruppsledare här

Sidan publicerades: 17 oktober 2023