Distriktsidrottschef Kristin Pleick intervjuas om läget av P4 Västmanland

Afrikanska svinpesten påverkar idrottsrörelsen

Afrikansk svinpest har konstaterats i Fagersta kommun och Norbergs kommun i Västman­lands län. I den smittade zonen finns regler som ska följas för att hindra smitt­spridning. Det påverkar även idrottsrörelsen.

Sidan uppdaterades: 20 september 2023

Det här gäller inom den smittade zonen

För att minska risken för smitt­spridning gäller det här inom den smittade zonen.

Förbjudet att vistas i skog och mark

Alla aktiviteter där människor vistas i skog och mark utan­för markerad tomt­gräns och utan­för etablerad tävlings­bana är förbjudna. Det gäller även sport­evenemang, samman­komster och offentliga till­ställningar.

- Inom idrottsrörelsen ska vi göra vårt yttersta för att minska risken för smittspridning och vi efterfrågar träffsäkra riktlinjer och restriktioner från Jorbruksverket så att så mycket idrott som möjligt kan bedrivas. Vet vet redan nu att flera idrotter har drabbats och ser hela tiden över över hur läget kan påverka andra idrotter, säger Kristin Pleick distriktsidrottschef RF-SISU Västmanland.

RF-SISU Västmanland har redan nu en dialog med Riksidrottsförbundet, berörda kommuner, Länsstyrelsen och Jordbruksverket om händelseförloppet och kommer att uppdatera våra kanaler löpande.

För mer infromation kontakta
Kristin Pleick, distriktsidrottschef
010-476 48 40
kristin.pleick@rfsisu.se

Sidan publicerades: 11 september 2023