Han är månadens lärgruppsledare

Den tredje personen att koras som ”Månadens lärgruppsledare” är officiell. Månadens lärgruppsledare är något som vi på RF-SISU Västmanland tagit fram för att uppmärksamma våra lärgruppsledare runt om i Västmanland som gör ett fantastiskt arbete. Priset för april månad har vi valt att tilldela till Oscar Ågren från Mälardalens Dansklubb.

Sidan uppdaterades: 1 juni 2023

Oscar Ågren är 21 år och har varit aktiv inom Mälardalens Dansklubb sedan barnsben. Redan som sjuåring började han dansa Bugg vilket sedan utvecklades till danser som Dubbelbugg, Boogie Woogie och Lindy Hop. Idag är det personliga dansutövandet inte lika omfattande men Oscar väger upp den tiden med att engagera sig på andra sätt inom danssporten.

Han är bland annat ledare och ledamot i Mälardalens Dansklubb, styrelseledamot i Svenska Danssportförbundet och från januari drivande i att starta igång förbundets ungdomskommitté.

Stort engagemang för utveckling

Mälardalens Dansklubb arbetar med lärgrupper på olika nivåer. Genom att varva praktik med teoretiska inslag får dansarna utvecklas utifrån sina egna förutsättningar i föreningen.

- Mina erfarenheter av att använda sig av lärgrupper som metod är att det skapar förutsättningar för att utvecklas, delaktighet och att det höjer engagemanget. Det är ett intuitivt sätt att gemensamt skapa lockande aktiviteter omkring den dagliga idrottsliga verksamheten, säger Oscar.

Det som varit utmärkande för Oscar är att han är mycket engagerad i att utveckla föreningen både som ledare, tränare och styrelseledamot. Han brinner för att skapa verksamhet utan någon egen vinning, är en fin förebild för alla medlemmar och en person som månar om och ser alla.

- Det känns roligt och värdefullt att kunna skapa en välkomnande och trevlig plats för utveckling, både för mig själv och för de jag leder. Idrott kan man göra väldigt lätt eller oehört komplext och det skapar en härlig blandning mellan nöje och nörderi, berättar Oscar.

Oscar Ågren

Foto: Bulténphoto.com

"Bästa betyget man kan få"

Oscar är hedrad över utmärkelsen som Månadens lärgruppsledare.

- Det känns ärofyllt och oväntat, men framförallt fylls jag av tacksamhet och glädje över utmärkelsen, berättar han.

Oscar insåg för något år sedan hur mycket föreningslivet betyder för honom och är glad över att få möjligheten att engagera sig inom det på flera olika sätt. Hans engagemang har smittat av sig på medlemmarna i föreningen där responsen av att jobba med lärgrupper varit positiv.

- Att jobba med lärgrupper har sporrat till utveckling, gemenskap och glädje. Dessa ingredienser är vitala inom vår förening, säger Oscar och fortsätter:

- Jag upplever att deltagarna uppskattar aktiviteterna och att de har inspirerats till att utvecklas. Deltagarna efterfrågar självmant liknande aktiviteter vilket jag tror är det bästa betyget man kan få, avslutar Oscar.

Nominera din ledare

Vill du nominera någon från din förening till månadens lärgruppsledare?
Klicka här för att nominera

Läs mer om lärgrupper och lärgruppsledare här

Sidan publicerades: 1 juni 2023