Välkommen Kim!

Vi välkomnar Kim som ny idrottskonsulent hos RF-SISU Västmanland. Kim kommer främst att arbeta med golf, innebandy och segling. Han kommer dessutom att ha extra fokus på vårt arbete med rörelsesatsningen i skolan.

Sidan uppdaterades: 28 mars 2023

Kim Petersohn Esentals är 36 år och är född och uppvuxen i Eskilstuna. Han har studerat Sport Management vid Örebro universitet och tillträdde sin roll som idrottskonsulent för RF-SISU Västmanland under mars månad.

- När det dök upp en tjänst var jag mer än intresserad av att söka till RF-SISU Västmanland. Jag har ett stort engagemang för idrott och vill verkligen vara med och bidra till att fler personer i alla åldrar får chansen att utöva olika idrotter, säger Kim och fortsätter:

- Det jag ser fram emot mest i min roll är att vara en del av föreningsutvecklingen här i Västmanland och medverka till att stärka idrotten, träffa idrottsföreningar, kommuner, skolor samt de människor som är involverade på alla olika nivåer, berättar han.

Kim har ett omfattande idrottsintresse, de idrotter han utövar själv är framförallt golf, innebandy och padel. Han nämner även att en comback på fotbollsplanen ligger i görningen, det är också från tiden som fotbollsspelare han hämtar sina hittills bästa idrottsminnen.

- Jag har väldigt fina minnen från tiden som jag var aktiv fotbollsspelare i Hällbybrunns IF. Jag knöt vänner för livet, hade en fin tid som yttermittfältare och var med och vann Eskilstunaserien samt en rad olika cuper runt om i landet, berättar han och fortsätter med ett till härligt idrottsminne:

- Ett annat minne jag bär med mig med glädje är när jag som 19-åring, strax efter studenten, åkte över till släkten i Portland, Oregon. Jag flög över dit och spelade fotboll i klubben "West Coast Warriors" i tre månader, även det var en otrolig upplevelse, avslutar Kim med ett leende.

Vi hälsar Kim varmt välkommen till vårt gäng!

Kontaktuppgifter till Kim
kim.petersohn.esentals@rfsisu.se
Tel: 010-476 48 21

Sidan publicerades: 28 mars 2023