Hon är månadens lärgruppsledare

Den första personen att koras som ”Månadens lärgruppsledare” är officiell. Månadens lärgruppsledare är något helt nytt som vi på RF-SISU Västmanland tagit fram för att uppmärksamma våra lärgruppsledare runt om i Västmanland som gör ett fantastiskt arbete. Priset för februari månad har vi valt att tilldela till Sanna Lindahl från Baståsens Ridklubb.

Sidan uppdaterades: 7 mars 2023

Sanna Lindahl är 55 år och har varit aktiv i Baståsens Ridklubb under hela sitt liv. Idag är hon utbildningsansvarig och ridlärare i klubben som ligger strax utanför Surahammar.

Baståsens Ridklubb har alltid haft ett gediget hästkunskapslärande i sin föreningskultur, något som lyser genom hela deras verksamhet. Sanna har en varit en stor del av hela den processen.

Sanna är noga med att förmedla kunskap och leda samtal om hästar och ridning avsuttet och på så sätt skapa de bästa möjligheter för Baståsen Ridklubbs medlemmar att lära om ridsport över lag och inte enbart uppsutten verksamhet. På så sätt skapar hon förutsättningar för kärleken till hästar och idrott hela livet på flera plan.

Sanna är hedrad över utmärkelsen som månadens lärgruppsledare och är nöjd över resultaten av att jobba med lärgrupper.

- Det känns mycket ärofyllt att bli utsedd till månadens lärgruppsledare. Det sporrar till att fortsätta med alla våra lärgrupper som ger oss så mycket i föreningen, berättar Sanna och fortsätter:

- I år gör vi en storsatsning på många plan och siktar framåt efter att vår förening varit lite mindre aktiva i ett par år, där är RF-SISU med på många hörn. Att jobba med lärgrupper har resulterat i mer kunskap i hela föreningen, ökat intresse och engagemang, avslutar Sanna.

Lärgruppsledare och lärgrupper

Lärgrupp är en verksamhetsform för mindre grupper där människor genomför planerade samtal, reflekterar och lär inom olika ämnen. Syftet med lärandet är att både individen och föreningen ska utvecklas. Lärgruppsledarens uppgift är bland annat att vara samtalsledare, skapa engagemang i gruppen och se till att alla kommer till tals.
Läs mer här.

Nominera din ledare

Vill du nominera någon från din förening till månadens lärgruppsledare för mars månad? Hör av dig till föreningens idrottskonsulent.

Sidan publicerades: 7 mars 2023