Välkommen Hampus!

Vi välkomnar Hampus Lundskog som ny idrottskonsulent och kommunikatör hos RF-SISU Västmanland.

Sidan uppdaterades: 20 januari 2023

Hampus Lundskog är 31 år och kommer ursprungligen från Göteborg men flyttade till Västerås vid 10 års ålder. I början av januari tillträdde han sin nya tjänst hos RF-SISU Västmanland.

- Jag brinner verkligen för idrott och dess viktiga roll i samhället. Så när möjligheten dök upp att arbeta med idrott, kommunikation, föreningsutveckling och att vara en del av RF-SISU Västmanland kändes det givet att söka, berättar Hampus Lundskog och fortsätter:- Jag är väldigt intresserad av samhällsfrågor, jämlikhet och idrott vilket speglas av mina studier. Under gymnasiet läste jag Samhällsvetenskapsprogrammet och på universitetsnivå Idrottsvetenskap och Kommunikation. Idrotten har varit en del av livet sen barnsben där jag har ett väldigt brett intresse och följer det mesta, numera utövar jag mestadels padel och golf.

Förutom rollen som kommunikatör har Hampus idrottsansvar för badminton, bordtennis, biljard, squash, padel, baseboll & softboll och tennis. Det är också från tiden som tennisspelare han hämtar sitt hittills bästa idrottsminne.

- Mitt bästa idrottsminne är från när jag var aktiv tennisspelare på barn- och ungdomsnivå. Jag älskade att tävla och gjorde också det så fort tillfälle gavs, men det var en tävling som kittlade extra mycket, Junior-SM i Göteborg. Det var inte bara för att det var den största och mest prestigefyllda tävlingen på året, eller på grund utav hur det gick resultatmässigt. Det var hela upplevelsen som skapade minnet. Att åka ner ett stort lag tillsammans från Västerås Fridnäs Tennisklubb till min tidigare hemstad Göteborg och umgås tillsammans i flera dagar, stötta varandra inför olika utmaningar och träffa olika typer av människor från hela landet med samma passion som samlas på ett och samma ställe var fantastiskt roligt. Jag minns inte ens hur det gick för mig i själva tävlingen, jag minns bara att tiden vi spenderade tillsammans under SM-veckan i Göteborg var fulländad, berättar Hampus Lundskog.

Sedan en dryg vecka tillbaka är Hampus Lundskog på plats med sina nya kollegor på Idrottens Hus i Västerås. Nu ser han fram emot att möta länets idrottsföreningar och bidra med sina kompetenser och erfarenheter.

- Det ska bli spännande att skapa relationer med olika idrottsföreningar och tillsammans främja och utveckla verksamheten. Det ska även bli väldigt roligt att skildra idrotten, alla föreningar och olika människor inom den genom reportage, foto och film, avslutar Hampus Lundskog.

Kontaktuppgifter till Hampus
hampus.lundskog@rfsisu.se
Tel: 010-476 48 04

Sidan publicerades: 20 januari 2023