RSS

Sidan uppdaterades: 30 januari 2023



 • Mötesplats SM-veckan - mittpunkten av idrottsfesten i Västerås!
  Den 26–30 juni väntar stor idrottsfest när SM-veckan äntrar Västerås för första gången någonsin. Förutom tävlingar i mästarklass välkomnar vi till en arena med föreläsningar, inspirerande möten, gympapass och andra roliga aktiviteter. Mötesplats SM-veckan finns mitt i händelsernas centrum, vid tävlingsområdet Färjkajen/Lögarängen i Västerås.
  Läs mer


 • Parasport
  I Sverige lever många barn, unga och vuxna med olika typer av funktionsnedsättningar. Alltför få finns med i idrottens gemenskap och idrottsrörelsen behöver göra mer för att göra det möjligt för fler att vara med.
  Läs mer


 • Västerås Basket förbereder sig för att skapa basketmagi under SM-veckan 2024
  Med nedräkningen till SM-veckan i Västerås 2024 i full gång, intensifierar Västerås Basket sina förberedelser för att välkomna deltagare och åskådare till ett oförglömligt basketevenemang. För föreningen är detta mer än bara att vara värd för basket 3x3 - det är en möjlighet att visa upp sin passion för sporten och skapa en atmosfär av gemenskap och glädje som kommer att prägla hela staden.
  Läs mer


 • Han är månadens lärgruppsledare
  I Västerås Badmintonförening, en stolt institution med över sex decennier av badmintontradition, finner vi Paul Wilskier, en passionerad ledare som har dedikerat sig åt att främja sporten och bygga en sammanhållen förening.
  Läs mer


 • Välbesökt distriktsstämma i Västmanland

  Under torsdagskvällen välkomnade RF-SISU Västmanland till distriktsstämma. Jan Andersson valdes om på ordförandeposten och Yakop Yildis välkomnades som ny ledamot i styrelsen.

  Läs mer


 • Distansritten gör historisk entré:
  En strålande nykomling i Västerås SM-vecka

  För första gången någonsin är distansritten en del av den prestigefyllda SM-veckan, och Mälardalens Distansryttarförening är de stolta arrangörerna. Med entusiasm och målmedvetenhet har föreningen förberett sig långsiktigt för detta historiska tillfälle.
  Läs mer


 • Återhämtning i idrottsrörelsen: Unga återvänder men tonåringar dröjer
  Fler unga börjar idrotta igen, men tonåringar och äldre ungdomar har inte återvänt i samma utsträckning till idrottsrörelsen i Västmanland. Det visar nya siffror från Riksidrottsförbundet.
  Läs mer


 • Bäckby United: Mer än fotboll, en samhällsförändrare
  Bäckby United Footballclub är inte bara en förening, det är en katalysator för förändring och sammanhållning. På internationella dagen för idrott för utveckling och fred, den 6 april, lyfter vi fram deras arbete och deras strävan att skapa en ljusare framtid för alla.
  Läs mer


 • Västerås Basket tar sikte på SM-veckan:
  "Vi upplever en basketboom i Sverige"

  Västerås, en stad präglad av historia och gemenskap, där varje vattendrag speglar en berättelse och varje gata är ett kapitel. Men mitt i denna levande historia växer en ny tradition fram - basket 3x3. Med SM-veckan 2024 i horisonten, är det dags för Västerås att visa upp sitt engagemang för idrotten i stort, inte minst basket och locka både västmanlänningarna och andra intresserade.
  Läs mer


 • Stämmohandlingar
  Nu finns handlingar till RF-SISU Västmanlands distriktsstämma 2024 publicerade. Vi påminner även om anmälan till stämman som genomförs den 25 april i Köping.
  Läs mer

Sidan publicerades: 30 januari 2023