Digitalt stöd
Sidan uppdaterades: 19 februari 2024
RF-SISU Västmanland erbjuder stöd i IdrottOnline, som är idrottsrörelsens administrationsverktyg, och tipsar gärna om verktyg för olika typer av digitala möten.
IdrottOnline
IdrottOnline är ett digitalt verksamhetssystem som utgör basen för administration mellan medlem, idrottsförening, specialidrottsförbund och RF-SISU distrikten. Här samlas all information om idrottsrörelsens medlemmar och organisationer.
Läs mer om IdrottOnline
Tekniska hjälpmedel för digitala möten
Det finns en rad olika tekniska hjälpmedel för att genomföra sitt digitala möten. De två huvudfunktionerna som är viktiga vid ett digitalt möte är:
- Video (ljud och bild).
- Mötesadministration för till exempel röstning vid ett årsmöte.
Nedan presenterar vi några hjälpmedel som kan komma till användning vid ert årsmöte. Här finns också en utförligare guidePdf, 569 kB.Länk till ett dokument.
Teams
Microsoft Teams är Microsofts senaste stora satsning på samarbete. En av huvudfunktionerna i Teams är just att hålla digitala möten. Teams utvecklas snabbt och har cirka 75 miljoner användare.
Här kan du skapa ett konto.Länk till extern webbplats
Zoom
Zoom är ett verktyg inriktat just på videomöten och är idag den största plattformen för videomöten. Obs! Gratisversionen av Zoom tillåter endast 40 minuter långt möte om man är fler än tre deltagare – därför är vår rekommendation att använda Microsoft Teams. Har ni redan tillgång till Zoom är det ett utmärkt verktyg att använda, alternativt att ni registrerar er och betalar cirka 1400–2000 kronor för ett års användning.
Här kan du skapa ett konto.Länk till extern webbplats
Mentimeter
Mentimeter kan användas för att genomföra enklare röstning. Om det finns behov av mer avancerade röstningsfunktioner så rekommenderar vi Easymeet, se nedan.
Här kan du skapa ett kontoLänk till extern webbplats.
Easymeet
Easymeet är ett avancerat mötessystem som är användbart vid möten med många medlemmar och komplicerade omröstningar. Framför allt vid möten där det uppskattas att många ombud/delegater med åsiktsstarka meningar deltar, och där det kan förväntas en eller flera omröstningar med yrkanden. Systemet hanterar viktade röster, talarlistor och agenda. Kostnaden för systemet är 6 500 kronor per möte. Kostnader för mötesadministration och support tillkommer.
Aktuell prislista EasymeetPdf, 34 kB.Länk till ett dokument.
Sidan publicerades: 6 december 2022