Planera för lyckade idrottsevenemang

Sidan uppdaterades: 10 januari 2023

I Västernorrland kan vi erbjuda idrottsföreningen stöd för att utveckla sina evenemang genom till exempel värdskapsutbildning och evenemangsmaterial.

Det sker många evenemang runt om i distriktet, både på nationell och lokal nivå. De senaste åren har evenemangen vuxit i betydelse och ett väl genomfört evenemang ger föreningen lyskraft, både för den egna organisationen och för medlemmarna samt klubbens varumärke. Kanske är ni som förening arrangör till ett eget evenemang eller så har ni fått frågan att vara med i ett större sammanhang? Oavsett vad så finns det många tips för hur man kan tänka för att få ett lyckat idrottsevenemang. Risken är annars överhängande att det blir tungrott och bara känns som en massa arbete.

Tips för ett lyckat idrottsevenemang

Börja med att tänk igenom syftet med ert engagemang i evenemanget. Vad är vårt mål med detta? Är det till exempel att få fler medlemmar till föreningen? Att synas i ett större sammanhang? Tjäna pengar? Vad tänker ni att syftet är?

När man vet vad målen och syftet är så är det så mycket enklare att lägga upp en plan för sitt evenemang. Vi har material i form av handledning från start till mål. Samverkan, organisation och roller, budget, kringaktiviteter och logistik är några av punkterna att jobba kring så att det flyter på och blir lyckat både för er och era deltagare.

Läs mer om idrottsevenemang på RF:s hemsida

Där finns till exempel verktyg för arrangörer före, under och efter ett event.

Har du fler frågor och funderingar som rör detta så kontakta gärna vår konsulent Lena Andersson. Hon hjälper er!

Sidan publicerades: 17 november 2022