Idrottens dag – stå upp för barns rätt till idrott och hälsa!

Sidan uppdaterades: 28 juni 2023

I slutet av september arrangerar Riksidrottsförbundet Idrottens dag i skolor över hela Sverige. Det är en del av European School Sports Day, som genomförs tillsammans med skolbarn i hela Europa, och EU:s satsning European Week of Sport.

När skolan och idrottsrörelsen samarbetar uppstår nya möjligheter att nå ut till fler barn och visa att idrott är något för alla. En skola som sätter rörelse i fokus bidrar till att fler barn får en bättre vardag, skolresultat och lägger grunden för ett hälsosamt liv.

Idrottens dag är en del av Rörelsesatsning i skolan. Idrottens dag innebär 120 minuters fysisk aktivitet i samverkan med lokala idrottsföreningar. Barnen får under organiserade former prova på olika idrotter under skoltid. Detta görs i samverkan med lokala idrottsföreningar.

Idrottens dag 2023

2023 genomförs Idrottens dag den 29 september.

Idrottens dag är en aktiv och rolig dag för er föreningar att delta på för att visa upp er
idrott och förening. Vill ni vara med på en närliggande skola tar ni kontakt med er
idrottskonsulent alternativt någon av kontaktpersonerna för rörelsesatsningen
För att delta under dagen och för att få ekonomisk ersättning behöver
ni träffa er konsulent samt planera för dagen och skriva en överenskommelse mellan er, skolan och oss. Vi erbjuder också föreningar som deltar på Idrottens dag att delta på en inspirationsträff samt att planera för samverkan utifrån ett lärgruppsmaterial. En ersättning om 1000:-/förening tillfaller efter genomförandet av dagen och i dialog med er konsulent kan det, utifrån era insatser, finnas möjlighet till ytterligare stöd.

Läs mer och anmäl er förening

Anmälan till Idrottens dag 2023 Pdf, 615 kB.

Idrottens dag 2022

2022 genomfördes Idrottens dag på närmare 40 skolor i Västernorrland. Ett 70-tal idrottsföreningar var på plats med ledare och lät barnen testa alla möjliga idrotter. Se filmen nedan från Timrå IP, Grytan.

Sidan publicerades: 14 november 2022

Kontakt

Emilia Aldengård

Projektsamordnare Rörelsesatsning i skolan (föräldraledig)

Samordnare Rörelsesatsning i skolan

Kontakt

Maria Waardahl Swärdsudd

Projektmedarbetare för Rörelsesatsning i skolan

0700840312

Rörelsesatsning i skolan