Öviks TK – en av tre finalister i Årets idrottsförening

Öviks Tennisklubb är en av de tre finalisterna i Årets idrottsförening, Riksidrottsförbundets egen kategori i Folkspels Årets Eldsjäl. Fram till den 30 mars går det att rösta på sin favorit.

Sidan uppdaterades: 14 februari 2024

Finalisterna i Årets eldsjäl är presenterade. Temat för årets Idrottsförening är 65+. Aila Ibanez Mengüc är samordnare för Idrott 65+ på Riksidrottsförbundet:

– Vi lever allt längre och behovet av att vara fysiskt aktiv hela livet växer. Idrott för äldre är en prioriterad fråga för idrottsrörelsen och en del av verksamhetsidén ”Idrott hela livet”. Att vara en del av idrotten ska inte vara en åldersfråga. Som aktiv i en idrottsförening ges äldre möjligheten till mer fysisk aktivitet och en mer positivt social samvaro, säger hon.

Tidigare har nomineringar skickats in från hela landet och utifrån det har finalisterna valts ut. Nu är det svenska folkets tur att rösta på sina favoriter. Vinnarna utses på Årets Eldsjäls galakväll den 11 april på Cirkus i Stockholm.

Öviks Tennisklubb

2021 kontaktades Hans Jansson och Öviks Tennisklubb av Svenska Tennisförbundet angående ”Tennis på studs”. I dag har ÖTK över 100 efterföljare i hela landet via tennisklubbar och aktiva pensionärsföreningar. Ett par år efter kan vi konstatera att projektet – en variant av tennis med mjukare boll, mindre rack, läge nät och på en badmintonyta – blivit en succé för stadens pigga pensionärer. Dessutom att Öviks Tennisklubb är ett föredöme när det kommer till att erbjuda idrott genom hela livet.

Sundbybergs Tyngdlyftningsklubb

Riksidrottsförbundet startade 2021 en satsning på idrott genom hela livet, ett projekt som riktade sig till alla förbund och som gjordes möjligt via riktade medel för ändamålet. En av föreningarna som tog uppmaningen på största allvar är Sundbybergs Tyngdlyftningsklubb, som startat grupper för +65.

IFK Viksjö

Fotboll är världens största idrott. Och en av de populäraste. Varianten Gå-fotboll ger dessutom ännu fler möjligheten att fortsätta med sin favoritsport, eller prova för första gången. En av de föreningar som kommit längst i utvecklingen är IFK Viksjö, Järfälla, som erbjuder sina seniorer Gå-fotboll varje vecka, året runt.

Se filmen där Örnsköldsviks TK deltar.

Sidan publicerades: 14 februari 2024