Stig Wiklund och Johan Olsson inleder inspirationshelgen: "Det finns så många hjältar"

Stig Wiklund coachar såväl världsstjärnor som företagsledare. Tillsammans med världsmästaren Johan Olsson inleder han inspirationshelgen på Hallstaberget med en energifylld föreläsning. ”Mental träning är bra för alla, oavsett om man är aktiv, tränare eller är kassör” säger den mentale coachen.

Sidan uppdaterades: 4 september 2023

Den 6-7 oktober är det premiär för Västernorrlands nya mötesplats för idrottsledare. Mötesplatsen, som är förlagd på Hallstaberget i Sollefteå går under benämningen ”Inspirationshelg” och rymmer både inspiration, pepp, allvarliga ämnen och möjlighet att möta likasinnade.

Mötesplatsen rymmer 180 deltagare och hittills har intresset varit stort. I skrivande stund finns knappt cirka 50 platser kvar. Anmälda är idrottsledare från många olika idrotter från hela länet och i olika åldrar.

Hur är det att få inleda en konferens med så många ideella ledare?

– Det är fantastiskt! Det är jäkligt inspirerande att se hur många som faktiskt tar sig tid att komma en helg. Det finns så många hjältar som arbetar så hårt. Det är ju folkrörelsen som skapar förutsättningar för så många idrottare. Utan dem skulle det inte funka, säger Stig Wiklund.

Johan Olsson har i mer än 10 års tid jobbat med mental träning tillsammans med mentale coachen Stig Wiklund. De träffades 2003 och sedan dess har de jobbat tillsammans. Stig har coachat Johan genom svårigheter, framgångar, besvikelser och höjdpunkter med mentala verktyg som har gjort Johan till en av de bästa i världen.

Johan och Stig vill berätta, inspirera och föreläsa om hur du kan välja eget spår, att vara bäst när det gäller. Förstå dig själv och andra för att lyckas nå toppen. Att ha rätt mental inställning. Hur du skapar rätt attityd för att bli bäst när det gäller. Hur svårigheter kan bli själva förutsättningen för att lyckas nå stjärnorna. Vilka framgångsfaktorerna är för att bli bäst i världen. Att våga hålla i och hålla ut oavsett vad som händer.

Vad har en världsmästare och en ideell föreningsledare gemensamt? Målsättningarna är ju oftast vitt skilda…

– Det är tufft att arbeta ideellt och hantera alla utmaningar som är. Alla har utmaningar, oavsett om man är tränare eller kassör, då gäller det att kanalisera det på rätt sätt. Då är det mentala väldigt värdefullt.

Stig fortsätter:

– Betydelsen av det mentala är så underskattat. Det gäller både i jobb, idrott och privat. Det är lika viktigt överallt och påverkar hela livet. Mental träning är bra för alla.

Konferensen inleds med föreläsningen av Stig Wiklund och Johan Olsson på fredagskvällen kl 17.

Läs mer och anmäl dig till Inspirationshelgen

Till anmälan och fullständigt schema

Sidan publicerades: 4 september 2023