Maria W. Swärdsudd förstärker rörelsesatsningen i Örnsköldsvik

RF-SISU Västernorrlands tredje nyförvärv under hösten hittar vi i Örnsköldsvik. Maria Waardahl Swärdsudd, 33, förstärker arbetet med Rörelsesatsning i skolan.

Sidan uppdaterades: 16 januari 2023

Rörelsesatsning i skolan är ett arbete som innebär att personal från RF-SISU Västernorrland jobbar tillsammans med skolor i länet för att få in mer rörelse i under skoltid. I skolan handlar det om att skapa en miljö som inspirerar till rörelse för att alla barn ska utveckla motivation, självförtroende och kunskap för att vilja vara aktiva hela livet. Under hösten expanderade satsningen från en till två personer varav Maria Waardahl Swärdsudds uppgift i huvudsak är att jobba tillsammans med skolorna i Örnsköldsvik samt till viss del även i Kramfors kopplat till arbetet med idrottssvaga områden. Målet är också att idrottsföreningarna ska få en väg in via rörelsesatsningen.

– Jag tror verkligen på det här sättet att jobba tillsammans med skolorna. Det är helt rätt väg att gå för att nå så många barn som möjligt. Och en samverkan med skolorna gynnar alla, oavsett om det handlar om folkhälsan eller föreningslivet säger hon.

Maria Waardahl Swärdsudd är ursprungligen från Örnsköldsvik men kommer närmast från Umeå där hon de senaste fyra åren varit verksam som kanslichef på Umeå Golfklubb. Dessförinnan har hon utbildat sig i Idrottsvetenskap på Umeå Universitet med inriktning mot sportsmanagement.

Spelat hockey i Modo och Björklöven

För Swärdsudd har idrott alltid varit en stor del av livet. Hon har en gedigen hockeybakgrund både som spelare i Modo och spelare/tränare i Björklövens damlag (dåvarande Riksserien samt division I), men också arbetat såväl som skidlärare i Sälen och Åre som golfinstruktör på Öland. Hon är både bredden och eliten personifierad på samma gång.

– Jag har provat jättemånga olika idrotter, även tennis, fotboll, badminton och simning. Jag står verkligen för breddidrott och att man ska prova flera idrotter så länge det bara går, berättar Maria och fortsätter:

– För mig har idrotten betytt jättemycket, som att ha lagkompisar och att utmana mig själv. Idrotten har hjälpt mig att utvecklas som person och jag har känt mig inkluderad hela tiden. Jag har haft en härlig idrottslig resa och jag vill att fler ska få samma positiva upplevelse som jag haft.

Maria W Swärdsudd är placerad på kontoret i Örnsköldsvik där idrottskonsulenterna Johan Strömqvist och Jonas Lindgren huserar sedan tidigare.

Sidan publicerades: 16 januari 2023