Att redovisa folkbildning

Sidan uppdaterades: 15 februari 2024

Att genomföra en lärgrupp eller någon av de andra former som finns för att genomföra folkbildning i förening medför ett visst administrativt arbete. Men den tid ni lägger ner på denna redovisning innebär att din förening kan få tillgång till de stöd för utveckling som ditt RF-SISU distrikt kan förmedla.

Genom att redovisa era aktiviteter kan ni via RF-SISU få tillgång till de statliga, regionala och kommunala stöd/resurser som finns att få. Själva redovisningen blir ju i sig också ett kvitto på allt bra din förening har gjort. Med hjälp av denna redovisning kan din förening också få tillgång till statistik över hur ert folkbildningsarbete har sett ut och utvecklats över tid.

Hur redovisar vi?

När ni ska redovisa en lärgrupp som ni genomfört i ert lag/förening använder ni er av IdrottOnline. Ni använder den del som heter IdrottOnline Utbildning (IF) som är en administrativ plattform för idrottsrörelsen.

Det enklaste sättet att komma igång med redovisningen är att kontakta ert RF-SISU distrikt. De anordnar löpande kurser i IdrottOnline. Där kan ni bland annat lära er hur man redovisar en lärgrupp. Där finns också idrottskonsulenter som kan hjälpa just er att planera och lägga upp folkbildningsverksamhet för utveckling av er förening och dess medlemmar. Föreningens redovisning bygger sedan på denna överenskommelse och plan.

Inlogg på IdrottOnline

  • Här finns inlogg på IdrottOnline https://login.idrottonline.se
  • Gå till ”Utbildning” - Gå till ”Anmälan” och välj ”Lärgrupp”.
    Under fältet ”Studieplan” väljer du aktuellt namn för den lärgruppsplan ni jobbar med. Fyll i de övriga fält som hör till er planering av lärgrupp.

Stöd för att redovisa folkbildning

Här finns ytterligare hjälp och information till dig som ska redovisa folkbildning, i form av manualer:

Skapa utbildning

Redovisa folkbildning i appen

Samtliga manualer för utbildning (scrolla ner till ”Utbildning”)

Och kom ihåg, du kan alltid ta kontakt med ditt RF-SISU distrikt för att komma igång med redovisning och inte minst för att lägga en plan för hur er förening och dess medlemma kan utvecklas genom folkbildning över tid.

Sidan publicerades: 15 november 2022

Kontakta din idrottskonsulent

Hantera registerutdrag

Alla idrottsföreningar har en egen idrottskonsulent att bolla tankar och idéer med. Vi ger er kraft att utvecklas.