Diverse idrottsprylar ligger på en bänk

Fritidsbanken

Sidan uppdaterades: 9 december 2022

Fritidsbanken är som ett bibliotek med sport- och fritidsutrutsning. Här lånar du utrustning för en aktiv fritid, som till exempel inlines, flytvästar, golfklubbor, bollar och mycket mer – allt är helt gratis och till för alla. Just nu finns Fritidsbanken i Västerbotten i Sorsele, Vännäs, Vilhelmina och på Ålidhem Centrum i Umeå.

Sedan starten av Fritidsbanken i Umeå har utlåningen ständigt ökat och verksamheten har nu fler utlån än någon av de övriga Fritidsbankerna i landet. Vid sidan av den stationära lokalen på Ålidhem Centrum syns Fritidsbanken ofta i pop-up-format på olika evenemang och platser – allt från stränder till skidbackar. Vi packar vi bilen full med prylar och åker dit barn och ungdomar samlas under olika delar av året.

Ett hållbart och inkluderande alternativ

Fritidsbankens verksamhet innebär att fler människor får möjlighet att utöva idrott och testa på olika fritidsaktiviteter. Det ger både positiva hälsoeffekter och bidrar till att inkludera människor i samhället. Samtidigt är det ett smart sätt att minska miljöpåverkan då utrustning som annars inte används får nytt liv och kommer till användning.

Sidan publicerades: 5 oktober 2022