Rörelserikedom, del 2 – movement preparation

Sidan uppdaterades: 7 december 2022

Att läsa, skriva och räkna är grundläggande förmågor i dagens samhälle. På samma sätt vet vi att barn även behöver lära sig olika rörelser för att bli rörelserika. De behöver öka sin lust, förmåga och möjlighet att röra på sig – en livsviktig kunskap. Vi kallar det att bli rörelserik – inspirerat av det etablerade engelska uttrycket “physical literacy”. Ta chansen att lära dig mer om rörelserikedom och bli en ännu bättre coach för dina barn och unga.

På utbildningstillfället får ni en anpassad introduktion i physical literacy och programmet ”Movement preparation”. Programmet är ett nytt sätt att bedriva allsidig, rolig träning och förbereda utövare inför träning eller tävling så att de presterar bättre samtidigt som de blir mer tåliga, både mentalt och fysiskt, och därmed minskar risken för skador.

För vem: Alla tränare
Var: Utbildningen genomförs enbart i en idrottshall.
Tid: Ca 2,5 timmar

Läs mer om rörelserikedom.

Bokning och kostnad: Om utbildningen ges via öppen bokning på webben hittar du kostnaden för kursen där. Om du önskar ett separat utbildningstillfälle för en grupp i din förening kontaktar du din förenings idrottskonsulent för bokning, kostnad och stöd.

Sidan publicerades: 2 november 2022