Grundutbildning för tränare

Sidan uppdaterades: 18 september 2023

Utbildningen ger dig en bra grund att stå på i ditt tränaruppdrag, bland annat grundläggande kunskaper i ledarskap och träningslära samt viktiga utgångspunkter för att skapa en utvecklande och inspirerande idrottsmiljö där idrottare har roligt, mår bra och får möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar och behov. Utbildningen går även igenom vikten av att se och utgå ifrån hela människan, skapa en bred rörelserepertoar, forma och utveckla träningar som är anpassade för den målgrupp du leder. Vi vill att du som tränare ska få ett bra stöd, känna dig trygg och bli inspirerad till att skapa egna träningar där de aktiva mår bra, har roligt och utvecklas.

Denna utbildning genomförs i ett varierat lärande där du genomför en hel del av utbildningen på egen hand via denna utbildningswebb, när och var det passar dig bäst. Utbildningen består dessutom en fysisk träff där du får möjlighet att diskutera innehållet och utbyta erfarenheter tillsammans med andra, samt ta emot en mängd praktiska övningstips.

För vem: Alla tränare
Var: Utbildningen genomförs normalt både digitalt och fysiskt, men går att anpassas till att endast genomföras helt digitalt.
När: Du genomför den när du själv kan
Beräknad tid: Ca 20-30 timmar

Läs mer om utbildningen här.

Bokning och kostnad: Om utbildningen ges via öppen bokning på webben hittar du kostnaden för kursen där. Om du önskar ett separat utbildningstillfälle för en grupp i din förening kontaktar du din förenings idrottskonsulent för bokning, kostnad och stöd.

Sidan publicerades: 2 november 2022