Välkommen Gabriella Hed Vall – ny i styrelsen

Vid RF-SISU Västerbottens årsmöte valdes Gabriella Hed Vall in som ny ledamot i styrelsen. Här berättar hon om vad som lockade med styrelseuppdraget och vilka erfarenheter från arbetslivet som hon bär med sig in i idrotten.

Sidan uppdaterades: 3 maj 2024

Berätta, vem är Gabriella Hed Vall?
Jag är född och uppvuxen i Umeå på Gimonäs. I ungdomen var jag en inbiten fotbollsspelare i Gimonäs CK, men karriären tog slut i början av gymnasiet. Idag bor jag på Tomtebo med man och tre tonårssöner. Jag växte upp i restaurangbranschen och har spenderat många år inom serviceyrken och jag har bott och arbetat i Frankrike, Norge och Schweiz. Jag har varit egenföretagare inom café och restaurang i 11 år och utbildade mig sent om sider till civilekonom vid Umeå univerisitet. Jobbar sedan 2015 på Visit Umeå och har under flera år haft fokus på att värva, utveckla och stötta evenemang och arrangörer. Sedan 2022 är jag VD och älskar mitt jobb.

Fritiden spenderar jag helst ute i naturen, antingen runt hörnet eller längre bort. Min passion är utförsåkning och jag drar mig inte för att gå uppför i någon timme för att få njuta av orörda fjällsidor nedför.

Vad var det som lockade dig till uppdraget som styrelseledamot i RF-SISU:s styrelse?
Eftersom mina barn slutat med föreningsidrottandet så ser jag det här uppdraget som ett nytt sätt att bidra till föreningslivet och en hållbar samhällsutveckling. Jag ser det också som ett sätt att utveckla mig själv och få lära mig nya saker.

Vad tänker du att du kommer att tillföra i styrelsen?
Jag tror att jag kommer att bidra med en del nya perspektiv från mitt arbete framför allt med evenemang men kanske också turism och besöksnäring i stort. Jag tycker om att lyssna, analysera och testar gärna nya tankar och angreppssätt, vilket förhoppningsvis kommer att gynna styrelsearbetet på sikt.

Till vardags arbetar du som VD på Visit Umeå. Vilka erfarenheter från den rollen bär du med dig in i idrotten?
Turism och besöksnäring är en spretig näring som inkluderar många olika branscher med vitt skilda behov och intressen. Till vardags jobbar jag med företag i alla storlekar, från enmans hobbyföretag till stora koncernbolag, kultur- och idrottsföreningar och evenemangsarrangörer – stora som små, för att nämna några. Jag har också daglig kontakt med tjänstepersoner i ett flertal kommunala förvaltningar, i regionen samt andra kommuner och destinationer. Jag är därmed van att hantera de långsiktigt strategiska frågorna parallellt med de mer kortsiktiga och operativa. Jag tror att det ser ungefär likadant ut inom idrotten och att jag därmed har rätt erfarenhet att kunna bidra till bra beslut för helheten.

Hur ser ditt egna engagemang ut inom idrotten?
De senaste 10-15 åren har jag varit mycket engagerad i barnens idrottande, som tränare, lagledare och fixande förälder, framför allt inom lagidrotterna i Guif. Jag var också med och startade upp Umeå Handbollsfestival för några år sedan, vilket var en jättefin erfarenhet när man jobbar med evenemang.

Sidan publicerades: 3 maj 2024