Sonny Lindfors utses till årets ledare i Västerbotten

Varje år delar RF-SISU Västerbotten ut utmärkelsen Årets ledare till en idrottsledare som under året haft en stor betydelse för idrotten och den egna föreningen. Nu är det klart att 2023 års pris går till Sonny Lindfors, ledare i Norsjö HC.

Sidan uppdaterades: 25 april 2024

"Årets ledare är en välkänd idrottsprofil i sin hemkommun och har under hela sitt liv ägnat största delen av sin vakna tid till ideellt arbete i kommunens föreningsliv. Under vinterhalvåret engagerar han sig med mössan på i Norsjö Hockey, och när isen försvunnit, fortsätter engagemanget med kepsen på i Norsjö Golf. Årets ledare ser möjligheter där andra ser problem – och när andra ger upp – lägger han i en växel till". Så löd motiveringen när Sonny Lindfors fick ta emot priset som Årets ledare i Västerbotten för 2023.

Hur känns det att ta emot att ta emot det här priset?
– Det är en stor ära och väldigt överraskande, speciellt eftersom det finns så många duktiga och engagerade ledare i hela länet, inom alla idrotter. Jag tror jag får det för lång och trogen tjänst och för jag har gjot någonting bra.

– Jag skulle beskriva mitt engagemang med att jag försöker hjälpa till där jag behövs och framför allt vara närvarande för ungdomarna i verksamheten. För min del har del blivit en livsstil. Även om jag inte behöver vara på plats en kväll, så hamnar jag där ändå. Föreningen blir som en familj, säger Sonny Lindfors.

Ivan Harnesk, orförande i NIDS, berättar om Sonnys engagemang och betydelse för föreningen.

– Sonny som ledare och person är en människa som har väldigt stort engagemang i det lokala föreningslivet. Han är alltid tillgänglig och lägger ned en otrolig tid på det ideella arbetet. Han betyder väldigt mycket för Norsjö som ort också. Han kanske inte är den som syns mest, men utan honom så vore det väldigt tomt, på många ställen.

– Sonny är en väldigt analytisk person och vill alla väl. Jag har haft förmånen att jobba med honom i styrelsen och i verksamheten och det är sällan man får ett "nej" eller "det här går inte". Jag har nog aldrig hört han säga det. Han är en toppenmänniska på alla sätt och vis.

Sidan publicerades: 25 april 2024