Välkommen till Ledarforum – en mötesplats för ledare inom idrotten

Lördag den 20 april arrangeras Ledarforum i Umeå, som i år fokuserar på det goda ledarskapet och hur du som ledare kan arbeta för att skapa en trygg idrottsmiljö där dina aktiva mår bra, utvecklas och når sin fulla potential. Anmäl dig, senast 30 mars.

Sidan uppdaterades: 4 april 2024

Idrottsrörelsen ska vara en plats där alla känner sig välkomna och trygga. En trygg miljö är en plats där alla har möjlighet att utvecklas fysiskt, psykiskt, socialt och kulturellt, i sin egen takt och efter sina förutsättningar. Lördagen den 20 april bjuder vi in dig som ledare inom idrotten i Västerbotten att delta på vårt ledarforum med fokus på trygga och utvecklande idrottsmiljöer för barn och unga. Dagen kommer att varvas med med föreläsningar och reflektion.

– Vill du som ledare skapa bättre förutsättningar för barn och unga som du leder och öka sannolikheten till att skapa miljöer där barnen trivs, mår bra och utvecklas, så är den här mötesplatsen en möjliggörare. Kunskapen är direkt applicerbar på den dagliga verksamheten, säger Fredrik Holmgren, sakkunnig inom barn- och ungdomsidrott.

Föreläsare Ledarforum 2024

Per-Göran Fahlström är lärare och idrottsforskare vid Linnéuniversitet i Växjö och har lång erfarenhet av ledarskap, goda utvecklingsmiljöer och talangbegrepp. Under de senaste 35 åren har han anlitats som utbildare av idrottsledare på alla nivåer, såväl i Sverige som utomlands. Under årets Ledarforum pratar han om vad som karaktäriserar en god utvecklingsmiljö inom idrotten, vilka faktorer som påverkar en individs utveckling och vad talang egentligen är.

Måns Lööf arbetar till vardags med barn och unga med särskilda behov inom barn- och ungdomspsykiatrin i Gävle. I över 15 år har han utbildat och föreläst för hela Sveriges idrottsrörelse kring konsten att leda barn och ungdomar med NPF, och är en eftertraktad resurs i hela landet. Under Ledarforum delar Måns med sig av sin mångåriga kunskap om hur du som ledare kan bemöta barn och ungdomar med osynliga funktions- nedsättningar.

Per Höglund är legitimerad psykolog/psykoterapeut och forskare vid Umeå universitet. Han har tidigare arbetat på BUP med barn och ungdomar och forskar sedan något år tillbaka kring psykisk ohälsa i Västerbotten. Han medverkar regelbundet i radion i frågor kring psykologi och mänskligt beteende. Under Ledarforum synliggör Per faktorer som kan stärka psykisk hälsa och välmående hos individer inom idrotten, och hur du som ledare kan främja det.

Anmäl dig – senast 30 mars

När: Lördag 20 april, kl. 9.00-17.30 (gemensam middag 19.00)
Var: Clarion Hotel Strawberry
För vem: Ledare – aktivitetsledare och organisationsledare
Kostnad: 1195 kronor faktureras av RF-SISU Västerbotten efter slutförd kurs. Kontakta din förening eller er RF-SISU-konsulent för finansiering av deltagaravgiften via projektstöd.
Anmälan: Anmäl dig här, senast 11 april.

För mer information, kontakta:

Alexandra Nilsson, idrottskonsulent RF-SISU Västerbotten, på alexandra.nilsson@rfsisu.se eller 0910 892 65.

Sidan publicerades: 12 mars 2024

Kontakt

Fredrik Holmgren

Idrottskonsulent

090-695 56 12

Kommunansvar: Vännäs
Sakkunnig inom barn- och ungdomsidrott