Ta del av Machosamtalet – för en mer jämställd idrott

I samarbete med Region Västerbotten kan vi nu erbjuda föreningar i Västerbotten att ta del av Machosamtalet – ett samtalsunderlag som syftar till att utveckla en mer jämställd kultur inom din idrottsförening.

Sidan uppdaterades: 20 mars 2024

– Vi på RF-SISU Västerbotten vill motverka den skadliga machokultur som finns i samhället. Därför vill vi tillgängliggöra materialet till idrottsföreningar i Västerbotten. Det kan ge föreningen en bra start för samtal om normer och föreställningar kopplat till kön, säger William Grenholm, sakkunnig inom mångfald på RF-SISU Västerbotten.

Machosamtalet riktar sig till dig som vill komma i gång med ett jämställdhetsarbete och syftar till att förändra begränsande manlighetsnormer eller rent av bryta upp en machokultur. Materialet består av tre korta filmer som avslutas med diskussionsfrågor. Filmerna utgår från en arbetsplatsmiljö men kan också spegla en föreningsmiljö, som till exempel en styrelse, ett juniorlag eller ett ledarteam. Sätt filmerna och diskussionsfrågorna i en kontext som passar just din grupp.

Det går att se alla filmerna vid ett och samma tillfälle eller att se dem vid olika tillfällen. Se till att avsätta tid för diskussion efter varje film.

Ta del av materialet – så här gör du

  1. Fyll i ditt namn och din förening.
  2. Ta fritt del av handledningsmaterialet och filmerna.

Vill din förening kombinera middag med att utveckla din förening? Ta kontakt med din förenings idrottskonsulent. RF-SISU Västerbotten bjuder på middag i samband med machosamtalet (begränsat antal).

Frågor och kontakt

Vid eventuella frågor eller funderingar, kontakta William Grenholm på 076-845 98 70 eller william.grenholm@rfsisu.se

Sidan publicerades: 9 augusti 2023