Resa och boende

Sidan uppdaterades: 10 januari 2023

Hitta till Karlstads universitet

Karlstads universitet ligger samlat inom ett och samma område i stadsdelen Kronoparken i Karlstad, några kilometer från centrum. Du tar dig enkelt hit med buss, tåg eller bil.

Med buss

Direktbuss 1 till och från centrum går var tionde minut under större delen av dagen. Även stadsbussarna 2, 3 och 52 samt många läns- och expressbussar stannar vid universitetet.

Det finns flera länsbussar som stannar vid universitetet och fungerar som pendelbussar för de som bor utanför Karlstad. Du kan även ta dig till och från Karlstad med FlixBus eller Bus4You.

Med bil

Kommer du med bil på E18 följer du skyltning mot Kronoparken/Universitet.

Universitetet har gott om parkeringsplaser norr och söder om campusområdet. Samtliga parkeringsplatser är avgiftsbelagda och tillgängliga för alla.

Direkt norr om biblioteksbyggnaden/huvudentrén finns ett stråk med parkeringsplatser med högre avgift tänkta för ökad rotation och korttidsparkering för besökare, då det vissa tider kan vara svårt att hitta lediga platser.

Det finns totalt åtta laddplatser för elbil; fyra på huvudparkeringen norr om biblioteksbyggnaden/huvudentrén och fyra direkt söder om hus 21. Laddplatserna är belagda med särskild avgift där elförbrukningen ingår i parkeringsavgiften för ökad rotation. För avgifter gäller taxor hos aktuellt parkeringsbolag.

Med tåg

Flera tåg stannar vid tåghållplatsen i Välsviken. Därifrån kan du ta buss 53 och på några minuter vara på universitetet. Kommer du med tåg som stannar på Karlstad centralstation tar du direktbuss 1 från Stora torget.

Med flyg

Karlstad flygplats är belägen cirka 15 km från Karlstads centrum.

Boende

För dig som önskar att boka boende finns flertalet centralt belägna hotell. Klicka här för att ta del av en översiktsbild, via Google Maps, för tillgängliga hotell.

Sidan publicerades: 10 januari 2023

Kontakt

Malin Elfman

Idrottskonsulent och kontaktperson barn- och ungdomsidrott

010-476 47 22

Kontaktperson: Barn- och ungdomsidrott, Samsyn Värmland, Kurser och utbildningar, Konferens Idrott och mångfald