Fritidsbanken

Sidan uppdaterades: 10 december 2022

RF-SISU Värmland arbetar med att stödja kommuner eller andra aktörer som planerar att starta och/eller driver en Fritidsbank.

Fritidsbanken, vad är det?

Fritidsbanken är en ideell organisation som samlar in begagnad sport- och fritidsutrustning från allmänheten och lånar ut den gratis. Fritidsbanken är som ett bibliotek fast med sport- och fritidsprylar. Här kan du låna utrustning för en aktiv fritid, som till exempel skidor, skridskor, inlines, flytvästar, snowboards och mycket mer. Utlåningstiden är 14 dagar. Fritidsbankens värdegrund säger att ALLA får låna, ALLT är gratis och miljön står i fokus genom ett smart återbruk.

Så arbetar RF-SISU Värmland med Fritidsbanken

Fritidsbanken startade i Deje, Forshaga kommun, i Värmland 2013 och finns i dag på 79 platser runtom i landet. Riksidrottsförbundet inledde under 2016 ett samarbete med Fritidsbanken för att utveckla verksamheten, skapa ett långsiktigt lokalt engagemang och möjliggöra för fler att börja idrotta. RF-SISU Värmland arbetar med att stödja kommuner eller andra aktörer som planerar att starta och/eller driver en Fritidsbank. Fritidsbankens Sverige är dessutom hyresgäster hos RF-SISU Värmland i Idrottens hus, Karlstad.

Kontakta din närmaste Fritidsbank

Läs mer och hitta de olika Fritidsbankerna på www.fritidsbanken.se

Sidan publicerades: 2 november 2022

Kontakt

Lars Andersson

Verksamhetschef Idrotten och samhället

010-476 47 03

Kontaktperson: Idrotten och samhället, Antidoping, Anläggningsstöd, Elitidrott, Stipendier och utmärkelser