Elitidrott och studier

Sidan uppdaterades: 13 januari 2023

RF-SISU Värmland vill underlätta och utveckla möjligheterna för elitidrottare och elittränare att bedriva sin verksamhet i distriktet.

Därför har vi valt att satsa extra på att vara en samordnande part inom området elitidrott och studier. Genom att bidra till att kontinuerligt kompetenshöja tränare, ledare och nyckelpersoner inom distriktets elitidrott uprättshålls en god och bra träningsmiljö där idrottare inte behöver flytta geografiskt för att nå elit.

Nätverk: Elitidrott och studier

RF-SISU Värmland är ansvariga för nätverket Elitidrott och studier, för anställda i distriktet på riksidrottsgymnasium (RIG), nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU) och Elituniversitetet vid Karlstads universitet. Nätverket kompetenshöjer varandra inom området elitidrott och har två träffar per år.

Har du frågor om nätverket Elitidrott och studier? Kontakta Lars Andersson på lars.andersson@rfsisu.se eller 010-476 47 03.

Idrottsgymnasium i Värmland

Det finns två olika möjligheter för unga elitidrottare i distriktet som vill kombinera studier med elitidrott på gymnasiet: riksidrottsgymnasium (RIG) och nationellt godkända idrottsutbildningar (NIU).

Elitidrottsuniversitetet

RF-SISU Värmland har ett nära samarbete med Elitidrottsuniversitet och Idrotts- och hälsocoachprogrammet, vid Karlstads universitet.

Sidan publicerades: 12 oktober 2022

Kontakt

Lars Andersson

Verksamhetschef Idrotten och samhället

010-476 47 03

Kontaktperson: Idrotten och samhället, Antidoping, Anläggningsstöd, Elitidrott, Stipendier och utmärkelser