Grundutbildning för tränare

Sidan uppdaterades: 10 juni 2024

Grundutbildningen för tränare är en utbildning som ger dig en bra grund att stå på med flera konkreta tips och verktyg för att utveckla och stärka såväl dina utövare som dig själv. Utbildningen ersatte Plattformen från 1 januari 2019.

För vem är utbildningen?

Grundutbildningen är till för alla tränare, oavsett vilken idrott du är engagerad i eller om du tränar barn, ungdomar eller vuxna. Vi har en åldersgräns på 14 år på utbildningen och unga deltagare rekommenderas att delta med en vuxen från samma förening.

Innehåll

Stor vikt läggs på ledarskap och hur du kan skapa förutsättningar för att de aktiva ska bli motiverade och inspirerade till att lära sig och växa som människor och idrottare. Under utbildningen får du även veta mer om vikten av en bred rörelserepertoar och träningsplanering. Vi vill att du som tränare ska kunna skapa en miljö där de aktiva mår bra, har roligt och utvecklas. Utbildningen ger ett stöd så att du kan känna dig trygg i, och bli inspirerad till, att skapa egna träningar.

Grundutbildningens avsnitt/ämnen

  • Jag och idrottsrörelsen
  • Jag och ledarskapet
  • Jag och träningen
  • Jag och utövaren
  • Valbar del

Upplägg

Utbildningen inleds med en fysisk uppstartsträff på cirka 2 lektioner där du som deltagare får all information du behöver för den fortsatta utbildningen.
Därefter sker egna studier och inläsning för deltagarna via utbildningswebben om cirka 12 lektioner.

Utbildaren och deltagarna träffas sedan under en heldag om 8 lektioner.
Utbildningen avslutas med en hemuppgift i den egna föreningen på totalt 3 lektioner.

Hela utbildningen omfattar alltså ca 25 lektionstimmar á 45 minuter/lektion och sker i ett varierat lärande via både webben och fysiska träffar.

Utbildningstillfällen

Se vilka kursdatum som är inplanerade kurstillfällen här

Sidan publicerades: 7 december 2022

Kontakt

Malin Elfman

Idrottskonsulent och kontaktperson barn- och ungdomsidrott

010-476 47 22

Kontaktperson: Barn- och ungdomsidrott, Elitidrott, Evenemangsutveckling, Konferens Idrott och mångfald, Kurser och utbildningar, Samsyn Värmland