Välbekant ansikte tillbaka hos RF-SISU Värmland

Anna Bengtsson återvänder till rollen som idrottskonsulent.

Sidan uppdaterades: 28 mars 2023

RF-SISU Värmland fortsätter sin satsning på ökat stöd till föreningslivet genom att rekrytera Anna Bengtsson som idrottskonsulent.

– Det känns kul och inspirerande att vi sedan tidigare kunnat förstärka konsulentsidan med Jesper, Emma och Kristin, och servicesidan med Ann. Och nu får vi även välkomna Anna tillbaka, som kommer kunna bidra med mångårig kunskap och erfarenhet, säger Martin Henriksson, verksamhetschef för idrottsutveckling på RF-SISU Värmland.

För många inom värmländskt föreningsliv är Anna Bengtsson ett välbekant ansikte. Hon har drygt 18 års erfarenhet från dåvarande Värmlands idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Värmland (i dag RF-SISU Värmland), i flertalet olika roller.

År 2016 gjorde livspusslet att hon bytte bana och påbörjade en nyinsatt roll som fritidskonsulent på Hammarö kommun.

– Dock blev längtan tillbaka till idrottsrörelsen större och större och den förde mig 2022 till Svenska Friidrottsförbundet som föreningsansvarig i Södra Svealand. Jag är så tacksam för att Svensk friidrott gav mig möjligheten och att jag vågade hoppa på uppdraget. Denna tid har gett mig många nya kunskaper och insikter som jag kommer bära med mig genom hela livet, säger Anna Bengtsson.

Sedan 27/3 är Anna Bengtsson tillbaka i sin nygamla roll som idrottskonsulent hos RF-SISU Värmland. Hon kommer att arbeta med idrottsföreningar i Karlstad med kranskommuner och bland annat ha ett särskilt idrottsansvar för ishockey, golf och friidrott.

– Utbildnings- och utvecklingsfrågor inom idrotten med folkbildningen som metod ligger mig oerhört varmt om hjärtat, och att nu återigen få möjligheten att arbeta med de här frågorna känns oerhört inspirerande.

Sidan publicerades: 28 mars 2023

Kontakt

Anna Bengtsson

Idrottskonsulent

010-476 47 23

Idrottsansvar: Curling, Friidrott, Golf, Ishockey