Idrottonline

Sidan uppdaterades: 10 juni 2024

IdrottOnline är svensk idrotts egna verktyg för kommunikation och administration. Det är byggt utifrån att individ, förening och förbund ska ha ett gemensamt system för administration och kommunikation. RF-SISU Värmland erbjuder föreningar hjälp att komma igång med IdrottOnline för att göra föreningsarbetet lättare.

Här hittar föreningen allt på ett och samma ställe, vare sig det gäller hemsida, medlemsregister, ekonomi, ansökan till LOK-stöd, projektmedel, administration av utbildningar och tävlingar och mycket mer. IdrottOnline är helt kostnadsfritt för alla RF-anslutna föreningar.

Säkerheten i systemet bygger på personnummer och din förenings organisationsnummer. Det säkerställer korrekt redovisning av utbetalda medel och redovisade studietimmar, ett krav som Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna måste uppfylla gentemot staten.

Vi hjälper dig med frågor om IdrottOnline

RF-SISU Värmland erbjuder support och utbildning inom IdrottOnline och hjälper föreningar att få bättre kunskaper. Det kan göras via telefon, e-post, föreningsbesök eller vid våra lokala workshop-tillfällen.

Kontakta er idrottskonsulent eller vår kontaktperson för IdrottOnline Patrik Norlin på 010-476 47 17 eller patrik.norlin@rfsisu.se direkt för personlig hjälp.

IdrottOnline har en support för föreningar både när det gäller buggar, tekniska problem samt hantering i systemet när ni inte når vår lokala support. Kontakta via formulär eller ring under deras öppettider för hjälp.

På supportsidan går det även att hitta lösningar genom att söka på ord i sökfältet eller i manualer eller se videoklipp på Youtube

Utbildning och stöd i IdrottOnline

RF-SISU Värmland erbjuder föreningar möjligheten till ett kostnadsfritt kompetenslyft inom IdrottOnline i form av workshops då ni kan arbeta med er föreningsadministration, fixa med hemsidan eller ställa de frågor som är aktuella för just er förening. Er förenings behov styr.

Datum för workshops

Vi har i nuläget inte satt några datum för workshops. Är er förening i behov av en utbildning/support, kontakta er konsulent så bokar vi in en träff.

Rapportera er verksamhet och aktiviteter i IdrottOnline

En av fördelarna med att ha sitt medlemsregistrer i IdrottOnline är att man enkelt kan rapportera föreningen utbildning- och folkbildningsverksamhet samt LOK-stöd.

Då medlemmarna redan finns i IdrottOnlines medlemsregister kan man enkelt lägga till dem på respektive utbildning eller aktivitet. Rapporteringen gör via olika moduler och i två olika appar beroende på vad föreningen ska rapportera.

Sidan publicerades: 26 oktober 2022

Kontakt

Patrik Norlin

Idrottskonsulent

010-476 47 17

Idrottsansvar: Orientering Kontaktperson: LOK-stöd, IdrottOnline, Framtidens SDF-ledare