Foto: Tobias Sterner

Idrottssvaga områden

Sidan uppdaterades: 24 mars 2023

Idrottsrörelsen ska vara en positiv kraft för att motverka segregation och utanförskap. Därför behöver vi utveckla verksamheten i så kallade idrottssvaga områden, områden med föreningsidrottsliga eller socioekonomiska utmaningar.

RF-SISU Uppland arbetar för att skapa en inkluderande idrottsmiljö för att fler barn och unga ska ha möjlighet att delta i föreningsidrott. RF-SISU Uppland stödjer föreningar i deras arbete för en ökad mångfald. Det handlar om att utveckla föreningens arbete med att nå personer som bor i dessa områden och som ännu inte deltar i föreningsidrott.

Öppen idrott

Med öppen idrott vill RF-SISU Uppland ge barn och unga som idag står utanför idrottsrörelsen en allsidig, lekfull och rolig upplevelse av idrott och fysisk aktivitet.

Öppen idrott är gratis och du behöver inte anmäla dig. Det är bara att dyka upp och vara med! Du får möjlighet att prova på en eller flera idrotter och verksamheten drivs av lokala idrottsföreningar. Det är bra om du är ombytt, men det är inget krav. Däremot är det bra om du har med dig inomhusskor avsedda för idrott.

RF-SISU Uppland samverkar i dagsläget med fyra kommuner gällande Öppen idrott: Uppsala, Norrtälje, Älvkarleby och Sigtuna. Vill din förening vara med i Öppen idrott i någon av dessa kommuner eller saknas Öppen idrott i din kommun? Kontakta Eva Dovebris.

Sportis i Uppsala kommun

Sportis samordnas av RF-SISU Uppland och Uppsala kommun. Verksamheten drivs av lokala idrottsföreningar på följande skolor:

Lilla Valsätraskolan, Gottsunda
Treklangens skola, Gottsunda
Växthusets skola, Gottsunda
Kvarngärdesskolan, Gränby
Liljeforsskolan, Gränby
Västra Stenhagenskolan, Stenhagen
Östra Stenhagenskolan, Stenhagen
Stordammens skola, Sävja

Ladda hem schema för våren 2023 här Pdf, 79 kB.

Öppen Sporthall i Norrtälje kommun

Öppen Sporthall samordnas av RF-SISU Uppland och Norrtälje kommun. Verksamheten drivs av Ankaret Futsal i Norrtälje och av Rånäs IF i Rimbo.

Ladda hem inbjudan här

Öppen Sporthall, Älvkarleby kommun

Öppen Sporthall samordnas av RF-SISU Uppland och Älvkarleby kommun. Verksamheten drivs av Älvkarleby IK i Älvkarleby och av Skutskärs IF Fotbollsklubb i Skutskär.

Ladda hem inbjudan här Pdf, 239 kB.

Brobygget i Sigtuna kommun

Brobygget samordnas av RF-SISU Uppland och Sigtuna kommun. Verksamheten drivs av flertalet föreningar i Sigtuna kommun.

Sidan publicerades: 21 november 2022

Kontakt

Eva Dovebris

Sakkunnig inkluderande idrott

0703497028

Projektstöd Öppen idrott

Föreningar kan söka ekonomiskt stöd för att anordna verksamhet där deltagarna får prova på en eller flera olika idrotter.