Kosttillskott och antidoping

Sidan uppdaterades: 7 februari 2024

Vad är doping? Hur går en dopingkontroll till? Vilka skyldigheter och rättigheter har jag som aktiv och vilka regler är det som gäller? Under denna utbildning får du veta mer om risker förknippade med bland annat kosttillskott och Anabola androgena steroider (AAS).

Doping kan ske på olika sätt. Allt från medvetet fusk med tunga dopingpreparat till obetänksamt användande av läkemedel och kosttillskott. All användning av kosttillskott och eventuellt intag av förbjudna substanser genom kosttillskott är utövarens ansvar. Oavsett vart dopingsubstanserna kommer från så riskerar utövare alltid att bestraffas. Den här utbildningen ger dig ökade kunskaper kring doping och vad du som aktiv har för ansvar.

En del av innehållet

  • Hur går en dopingkontroll till?
  • Vad är en dopingförseelse?
  • Hälsokonsekvenser
  • Kosttillskott.

Tidsåtgång

1,5 timme.

Målgrupp

Aktiva

Genomförande

Här hittar du kommande utbildningar som är öppna för alla.

Är det många i föreningen som vill gå utbildningen? Då kan föreningen välja att arrangera utbildningen internt. Kontakta i så fall din förenings idrottskonsulent hos RF-SISU Uppland.

Kostnad

Våra utbildningar som är öppna för alla är kostnadsfria.

Om föreningen vill genomföra utbildningen internt finns möjlighet att ta del av RF-SISU Upplands resurser för folkbildning, bland annat arvode till kursledare och föreläsare. Det är då viktigt att en folkbildnings- och utbildningsplan har tagits fram för föreningen tillsammans med en idrottskonsulent hos RF-SISU Uppland.

Sidan publicerades: 30 januari 2024