Att vara idrottsförälder

Sidan uppdaterades: 7 februari 2024

Som förälder till barn och ungdomar som idrottar har du en viktig roll. Vet du att nästan inga föräldrar anser att de själva sätter press på sina barn och ungdomar, men nästan hälften tycker att andra föräldrar gör det? Din inställning och attityd avgör om ditt barn ska tycka det är kul med idrott nu och senare i livet.

Idrottsföräldrar är beundransvärda, och deras insatser är ovärderliga för det svenska föreningslivet. Här får du veta vikten av stödjande positiva idrottsföräldrar och vilken viktig roll du kan spela för dina barns idrottsupplevelser. Utbildningen syftar till att inspirera och att få dig som idrottsförälder att fundera över hur dina beteenden påverkar och hur du stöttar ditt barn genom idrotten på bästa sätt. Vi varnar för fallgropar och ger dig många nya insikter. Ett måste för dig som är mån om att låta ditt barns idrottsupplevlese bli en härlig och lärorik tid både för dig och ditt barn.

Innehåll

  • Grundläggande föreningskunskap
  • Barn och ungas utveckling
  • Ledarrollen i en förening
  • Barn och ungas inställning till idrott
  • Motivation
  • Din roll som idrottsförälder

Målgrupp

Föräldrar och vårdnadshavare.

Tidsåtgång

Cirka två timmar.

Genomförande

Här hittar du kommande utbildningar som är öppna för alla.

Är det många i föreningen som vill gå utbildningen? Då kan föreningen välja att arrangera utbildningen internt. Kontakta i så fall din förenings idrottskonsulent hos RF-SISU Uppland.

Kostnad

Våra utbildningar som är öppna för alla är kostnadsfria.

Om föreningen vill genomföra utbildningen internt finns möjlighet att ta del av RF-SISU Upplands resurser för folkbildning, bland annat arvode till kursledare och föreläsare. Det är då viktigt att en folkbildnings- och utbildningsplan har tagits fram för föreningen tillsammans med en idrottskonsulent hos RF-SISU Uppland.

Sidan publicerades: 30 januari 2024

Alla idrottsföreningar har en egen idrottskonsulent att bolla tankar och idéer med.