Intressepolitik

Sidan uppdaterades: 15 mars 2024

Den i särklass viktigaste frågan för de flesta idrottsföreningar i vårt distrikt är idrottsanläggningar och andra idrottsmiljöer. I vårt påverkansarbete prioriterar vi därför frågan om att förbättra tillgången och kvalitén på dessa ytor som är helt avgörande för att idrottsrörelsen ska fungera.

Idrottens drivkraft är glädjen och gemenskapen i gruppen eller laget, utmaningen och nerven i tävlingen, känslan av att spränga gränser och nå mål – och välbefinnandet av att träna.

Idrottsrörelsen bidrar till trygghet, demokrati, glädje och gemenskap och skapar stora mervärden och sammanhållning i samhället. Men vi behöver politikernas hjälp. Bristen på idrottsanläggningar och andra idrottsmiljöer är akut i Stockholmsregionen.

Inför valet arrangerade vi SDF-ordförandeträffar där vi hade dialog om kommande valarbetet. Tillsammans genomförde vi workshops med fokus på hur vi tillsammans kunde arbeta med påverkansarbete inför valet. Förutom vår idrottspolitiska debatt i samverkan med de stora SDF:en utgick vi från valprogrammet Pdf, 1 MB. i påverkansarbete genom artiklar filmer och utskick till lokala politiker. Vi spelade även in filmen "Så påverkar du din lokala politiker" med Mathias Tegnér (se nedan). Under 2023 kommer vi fortsätta att arbeta för idrottsrörelsens viktiagste frågor i vårt distrikt i samverkan med Specialdistriktsförbunden och idrottsföreningarna.

Sidan publicerades: 26 oktober 2022

Vår Kampsportsrapport som vi gjort i samverkan med Sweco visar bland annat att kampsportsföreningar i privata lokaler är mer sårbara än väntat. Totalt 46 procent av föreningarna som svarat på enkäten uppger att de hyr en privat lokal.