Hässelby HEAT
– ny basketförening i västerort

Hur snabbt kan man bilda en ny idrottsförening? Om intresset, kunskapen och engagemanget finns så går det på rekordfart. Det har medlemmarna och styrelsen i den nybildade basketföreningen Hässelby Heat visat.

Sidan uppdaterades: 1 juli 2024

– För oss känns det bra att barn och unga har möjlighet till en meningsfull fritid, rörelse och gemenskap – allt det som idrotten kan erbjuda – i sitt närområde oavsett var man bor, säger Mats Lennerthson verksamhetschef på RF-SISU Stockholm.

Från idé till förening med verksamhet

I februari föddes idén om att bilda en ny basketförening med lokal förankring där spelare och ledare har stort inflytande i Hässelby. En förening som främst vänder sig till barn och unga i alla åldrar. Sedan gick arbetet fort. Hässelby Baskets första föreningsmöte ägde rum den 9 april. Omkring 100 intresserade barn, föräldrar, ledare och pensionärer var närvarande på mötet.

Hanna Wallin, styrelseordförande i Hässelby Heat här tillsammans med Mats Lennerthson, RF-SISU Stockholm. HEAT står för Hjärta, Engagemang, Ambition och Trygghet – värdeord som föreningens medlemmar diskuterat fram gemensamt.

Föreningen vill att medlemmarna ska känna trygghet och delaktighet i sin nya förening och direkt vid första föreningsmötet genomförde vår idrottskonsulent Åsa Karlsson, en process där alla närvarande fick möjlighet att diskutera klubbens namn, klubbfärger, logotyp, verksamhet och värdegrund.

Hässelby Heats andra föreningsmöte var en härlig kväll med grillning och basket i Gulsippans Parklek i Backlura. María-Elsa Salvo, ordförande i Idrottsnämnden i Stockholms stad som är uppvuxen i Hässelby fanns med på plats. Här står hon tillsammans med en av föreningens grundare Aila Ibanez Mengüc.

I slutet av maj genomförde föreningen sitt andra föreningsmöte. Vid det här mötet presenterade styrelsen det arbete de gjort med föreningens logotype och värdegrund – ett arbete som genomförts med medlemmarnas önskemål som grund. Föreningen bytte namn till Hässelby Heat.

Under våren har antalet medlemmar i Hässelby Heat ökat. Nu har de ca 220 spelare och över 15 ledare. I sommar drar föreningen i gång sin verksamhet och till hösten har de planerat seriespel för ett tiotal grupper i olika åldrar.

Vi på RF-SISU Stockholm önskar Hässelby Heat varmt välkomna till idrottsfamiljen!

Vill ni i er idrottsförening också ha stöd i ert arbete med föreningsutveckling? Kontakta er idrottskonsulent hos oss på RF-SISU Stockholm. Kontaktuppgifter finns här.
https://www.rfsisu.se/distrikt/stockholm/kontakt

Här kan du läsa mer om på vilket sätt vi på RF-SISU Stockholm kan stötta er förening i ert utvecklingsarbete.
https://www.rfsisu.se/distrikt/stockholm/vi-arbetar-med/foreningsutveckling

Läs den fina artikeln om Hässelby heat som publicerats i Mitti.
https://www.mitti.se/nyheter/knallen-ny-basketklubb-grundad-i-hasselby-6.3.224164.09158f86a9

Sidan publicerades: 1 juli 2024