65+ på Sollentuna Ridklubb

En gång i månaden träffas ett gäng pensionärer som är lediga på dagtid i cafeterian på Sollentuna Ridklubb. Träffarna, som med stöd av oss på RF-SISU Stockholm startades upp i höstas, har blivit en mötesplats dit drygt 15 personer brukar komma för att umgås, fika och prata om hästar.

Sidan uppdaterades: 6 februari 2024

– Tanken med våra träffar är att uppmuntra våra seniora medlemmar att komma och hänga i stallet och inte bara då man själv rider. Speciellt viktigt kan det vara för medlemmar som av någon anledning inte längre kan rida, säger Lina Andersson, ordförande i Sollentuna Ridklubb.

Träffarna har olika teman som är kopplade till hästar och ridning. De kan handla om allt från hästens beteende eller hur man i teorin genomför vissa ridövningar till tips på en bra uppvärmning för ryttare.

FOTO: Sollentuna Ridklubb

– Vi brukar börja med fika och diskussioner kring träffens tema. Sedan pysslar vi med hästarna, utrustningen eller gör någon liten insats för klubbens och hästarnas trevnad. De här träffarna är verkligen bra för oss alla, avslutar Lina.

Vill din förening också starta upp verksamhet för 65+? Kontakta er idrottskonsulent – kontaktuppgifter hittar du här.

Sidan publicerades: 6 februari 2024