Nytt nätverk för unga ledare i Stockholmsdistriktet

I veckan genomfördes startskottet för vårt nybildade nätverk för unga ledare i distriktet. Nätverkets syfte är att unga ledare ska kunna träffas över idrotts- och föreningsgränser, utbyta erfarenheter, utvecklas och stötta varandra.

Sidan uppdaterades: 17 november 2023

Den första träffen samlade över 55 ungdomsledare från 11 idrotter och 22 föreningar!
Målet med kvällen var att ledarna själva skulle samtala kring innehållet i detta nätverk och vilka mötesplatser de vill ha.

Vi på RF-SISU Stockholm kommer att bjuda in nätverkets deltagare till en uppföljningsträff den 18 december, där vi kommer att presentera en sammanfattning och gemensamt planerar framtida upplägg. Mer information om uppföljningsträffen kommer inom kort.

Stina Gällroos, idrottskonsulent hos oss på RF-SISU Stockholm:
– Det är jätteviktigt för oss att det är de unga ledarna själva som är med och utformar detta nätverk, och vi är med som möjliggörare. Delaktigheten är grundläggande och avgörande för ett långt och hållbart engagemang. Vi ska inte vuxengissa och sätta ramar för hur de unga ska mötas och vad de ska prata om – det vet de så mycket mer om än vad vi gör.

Unga ledare är extremt viktiga inom föreningslivet. Vi på RF-SISU Stockholm hoppas med detta initiativ inspirera och utveckla befintliga unga ledare samt välkomna nya.

Vi blev så glada när vi fick detta skickat från en ledare efter kvällen:
"Tack för en sådan fantastisk kväll! Det har varit väldigt kul och intressant att få träffa er och de andra sporternas ledare!"

Är du 15–19 år, ledare i en av Stockholmsdistriktet idrottsföreningar och vill vara med i nätverket? Maila stefan.alander@rfsisu.se

Sidan publicerades: 17 november 2023