Event för att skapa kontakter mellan idrottsförbunden och skolorna i Stockholmsdistriktet

Ett hundratal representanter från skolor i Stockholmsdistriktet tog i går chansen att under ett par timmar knyta kontakter med de 15 specialidrottsförbund som fanns på plats i Liljeholmshallarna för att visa upp sina skolsatsningar. Inom ramen för Rörelsesatsningen i skolan arrangerade vi på RF-SISU Stockholm den här mötesplatsen mellan skolorna och idrotten.

Sidan uppdaterades: 28 april 2023

Eddi Karlsson, Svenska Styrkelyftsförbundet och Maria Olebark, Väsby Atletklubb fanns på plats för att svara på frågor om styrkelyft.

– Dagen har varit väldigt lyckad, säger Eddi. Intresset har varit stort. Flera skolor kommer att få låna material av oss och vi tipsar dem om föreningar som finns i deras närområde.

– Styrkelyft är väldigt populärt bland eleverna, det har vi fått höra från flera personer idag. Idrotten syns ofta på bilder i sociala medier. Influencers visar hur de tränar och många blir inspirerade. Men kunskapen om hur man tränar styrkelyft är inte så stor bland lärarna på skolorna. Det kan vi inom idrotten hjälpa till med, säger Maria som till vardags också är lärare.

Sitto Poli, Jonathan Perera och Elliot Holm från Kästaskolan i Huddinge tog chansen att knyta nya kontakter.

– Vi behöver öka intresset för rörelse bland våra elever. Vi är här för att se vad vi kan erbjuda dem och vi har fått kontakt med många nya idrotter idag, berättar Sitto.

Jonathan och Elliot håller med och fortsätter;

– Vi behöver hjälpa eleverna att hitta in i idrotten. En del av våra elevers familjer har varken intresse av, eller kunskap om idrottsrörelsen. Pengar kan också vara ett hinder. Vi försöker hitta bra aktiviteter till skolan för att eleverna på det viset ska få upp intresset för idrott och så försöker vi hjälpa dem med kontakter till lokala idrottsföreningar.

Vi på RF-SISU Stockholm tackar alla som deltog för en mycket intressant och inspirerande dag.

Mer information om specialidrottsförbundens skolsatsningar finns här.

Marina Lara Tillberg och Ulrika Lindgren, samordnare för Rörelsesatsningen i skolan hos oss på RF-SISU Stockholm, hjälpte till med att svara på frågor och såg till att alla fick den information de sökte.

Sidan publicerades: 28 april 2023