Hellmark Knutsson: Bristen på anläggningar mest akut

På distriktsstämman för Stockholms Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna Stockholm valdes Helene Hellmark Knutsson till ny ordförande för Stockholmsidrotten. Peter Larsson avgick efter tolv år som ordförande.

Sidan uppdaterades: 12 oktober 2022

– Det som lockar mig till styrelsen är det som varit ett mål för idrottsrörelsen under en längre tid i Stockholmsdistriktet, att idrotten ska få ta plats. Jag, som idrottsmamma, vet att idrotten i vår region kämpar för fler anläggningar och andra idrottsytor som bland annat innefattar skog, mark, luft och vatten, säger Helene Hellmark Knutsson och fortsätter:

– Vi vill att alla ska ha möjlighet att idrotta hela livet, ung som gammal. Jag vill vara med och bidra till att politiker på alla nivåer är med och tar ansvar för anläggningsbristen. Att driva den frågan är det som känns mest akut och angeläget. Även på övriga områden önskar jag bidra till att Stockholmsregionens största folkrörelse får de resurser vi förtjänar. Jag kommer arbeta för att öka kunskapen om vår samhällsnytta och våra värderingar bland regionens beslutsfattare.

Helene Hellmark Knutsson talar på distriktsstämman 2019.

Vad har du själv för bakgrund inom idrotten?
– Som ung sprang jag orientering och spelade volleyboll. I tonåren lade jag av som många tjejer tyvärr gör. I dag är jag framför allt en aktiv motionär som joggar. Både som förälder och framförallt i min roll som politiker på alla nivåer har jag fått kunskap om och samarbetat nära med idrottsrörelsen.

Vad blir det första du gör som ny ordförande?
– Självklart ska jag lära känna styrelsen men framförallt vill jag möta idrottsföreningarna och specialdistriktsförbunden. Det är ute hos dem som verksamheten bedrivs. Jag vill skapa mig ett utökat kontaktnät i hela idrottsrörelsen i Stockholmsdistriktet.

Sidan publicerades: 19 mars 2019