Välbesökt stämma omvalde Peter Larsson till ordförande

Peter Larsson, ordförande, inledde stämman 2017 med att prata om Stockholmsidrottens arbete med integration, anläggningar och det positiva i att allt fler idrotter ändrar om sin tävlingsstruktur för att möta Svensk Idrotts nya strategi.

Sidan uppdaterades: 24 oktober 2022

I korthet handlar strategin om ”så många som möjligt, så länge som möjligt, i en så bra verksamhet som möjligt”.

Under kvällen tackades Robert Hernadi (se bild med Peter Larsson) av efter sex år i styrelsen och Pelle Kotschack blev invald på två år. Azuka Nnamaka, Mats Hasselgren och Lena Runströmer valdes om för två år.

Jesper Ackinger, från Stockholms stad, berättade om stadens utredning om möjligheterna för ett OS/Paralympics i Stockholm 2026.


Peter Larsson hade samtal med Tommy Ohlström från Riksidrottsstyrelsen innan stämman startade.

Under kvällen tilldelades Robert Claesson, Stockholm Base- och Softbollförening, och Anders Assa Petersson, KFUM JKS Stockholm, Stockholmsidrottens högsta utmärkelse: förtjänstmedaljen.

Tip Muay Thai tilldelades under kvällen priset ”Årets barn- och ungdomsförening” Se bild nedan, läs text här >>>

 

Sammantaget var årets stämma mycket lyckad med allt från spännande gäster till en bra möteslokal på Solna Acces som gav bra utrymme för samtal över idrottsgränserna när alla specialdistriktsförbund träffas.

– Det är roligt att se och träffa så många idrottsföreträdare. Distriktsidrottsstämman är verkligen ett bra tillfälle att mötas över idrottsgränserna. Utöver stämman bjöd gårdagen också på intressanta gäster med allt från en bra presentation om stadens OS-utredning till Tip Muay Thai som tilldelades Årets barn och ungdomsförening, säger Cinnika Beiming, distriktsidrottschef.

Sidan publicerades: 30 mars 2017