RF-SISU Sörmlands Fyscenter

Sidan uppdaterades: 14 oktober 2022

Vi på RF-SISU Sörmland vill skapa bra förutsättningar för idrott. Därför har vi ett utrustat Fyscenter på vårt huvudkontor i MunkellArenan, Eskilstuna där ni som förening, förbund eller skola har möjlighet att träna. Förutom att ni har möjlighet att hyra lokalen för träning hyr vi också ut testutrustning för fystester.

Boka gymet

Det går bra att boka gymet för träning. De tidigare restriktionerna om max 4 personer + tränare gäller inte längre. Det är ni som bokat gymet som själva ansvarar för att träningen sker på ett smittsäkert sätt.

Idrottsföreningar som nyttjar lokalen ansvarar för att rengöra utrustningen, både innan och efter träning.
Desinfektionsmedel finns i sprayflaskor i lokalen.

Kostnader för att hyra lokalen*

Förening och förbund:

  • 150 kr/påbörjad tim/max 600 kr per dag
  • 2000 kr/termin (max 25 timmar)

Skolor, företag:

  • 200 kr/påbörjad tim/max 800 kr per dag
  • 4000 kr/termin (max 25 timmar)

Vår testutrustning

Testutrustningen är ett bra hjälpmedel för dig som vill genomföra fystester. Med hjälp av utrustningen kan du på ett enkelt och bra sätt se hur du/ditt lag utvecklas fysiskt, hur det står i relation till utvecklingen inom er idrott och hur det står i förhållande till andra inom samma idrott.

Utrustning från TagTimer

Vår testutrustning kommer från märket TagTimer och heter TagTimer - Teams. Det innehåller ett set med tidtagning och spänsttester och är komplett utrustning för att köra snabbhetstester, exempelvis shuttle run eller linjär sprint. Utrustningen möjliggör även hopptester med mätning av höjd och kontakttid.

Kostnader för att hyra testutrustning*

Testutrustning till förening med egen godkänd testledare:

  • 500 kr/gång
  • 3000 kr/10 ggr

Fotocell

Förutom testutrustning från TagTimer erbjuder vi även så kallat Fotocell som komplement för att kunna genomföra snabbhetstester. Genom att koppla tidtagaruret som medföljer testutrustningen till den medföljande Fotocellen kan du ta tid på varje sprint som genomförs. Till Fotocellen medföljer 10 meter extra kabel.

För mer information om testutrustningen kontakta
sormland@rfsisu.se

*Alla priser är inkl. moms.

Sidan publicerades: 7 oktober 2022