Välkommen Ilona, Södertälje och Nykvarns nya idrottskonsulent

Ilona Nison, idrottskonsulent, ska förstärka arbetet i Östra zonen. Främst kommer Ilona att arbeta som idrottskonsulent inom satsningen Idrottsklivet.

Sidan uppdaterades: 5 september 2023

I Idrottsklivet kommer hon, tillsammans med lokala aktörer och redan verksamma idrottsföreningar, försöka utveckla en mer hållbar idrottsrörelse för barn och unga (i synnerhet för tjejer).
- Jag tror också stenhårt på målgruppen föräldrar och vill gärna vara en del i att bistå med en verktygslåda och förståelse för rörelse i stort som de i sin tur kan använda tillsammans med sina barn. För deras barn och för sig själva. Alla föräldrar vill sina barn gott om de bara har rätt förutsättningar.

Ilona Nison är född och uppvuxen i Södertälje där hon bor tillsammans med sin man Ninos och deras tre barn.
- Jag flyttade härifrån och har varit på annat håll i tio år, men är nu tillbaka i kommunen igen. Mycket har hänt under dessa år och just av den anledningen kände mitt hjärta extra strakt för att bidra till staden genom att arbeta med det förebyggande arbetet. Jag älskar att laga mat, baka, dansa och umgås med min "feta assyriska släkt" i alla konstiga konstellationer. Jag har 106 första kusiner och majoriteten bor i Södertälje.

Parallellt med sin tjänst på RF-SISU Sörmland läser hon sin sista termin på socionomutbildningen på Marie Cederschiölds högskola. En utbildning hon beskriver som fantastisk och utvecklande på många sätt.
- Jag har stor förståelse och ett ödmjukt förhållningssätt till sociala problem och utsatthet av olika slag. Jag har även en kandidatexamen i statsvetenskap från Södertörnshögskola samt tolv års arbetslivserfarenhet med fokusgruppen barn och unga.

Ilona gör lite av en come-back på RF-SISU då hon tidigare har arbetat i Stockholms distrikt. Hon berättar att något som hon lärt sig med åren är att det sitter så många härliga eldsjälar i olika hörn av systemet och som alla på sitt sätt försöker bidra till utveckling och hållbarhet.
- Det ska bli så härligt att få träffa dessa personer, lära sig av dom, vara ett stöd i deras befintliga verksamheter samt utveckla verksamheterna tillsammans. Jag tror att samverksam mellan olika samhällsaktörer är det enda arbetssätt som faktiskt kan bidra till hållbar utveckling för målgruppen barn och unga. Jag brinner för målgruppens röster och rättigheter.

Vi önskar Ilona varmt välkommen till RF-SISU och önskar henne stort lycka till med sina uppdrag.

Vill du veta mer om Idrottsklivet och det arbeta som utförs, läs mer här

Sidan publicerades: 5 september 2023