Vi söker en idrottskonsulent till Katrineholm, Vingåker och Flen!

Vill du arbeta med att stödja och utveckla idrottsrörelsen? Delar du idrottens värderingar och övertygelsen om att idrott i förening är att ha roligt, må bra och utvecklas hela livet? Då kanske du är vår nya idrottskonsulent. Välkommen till oss – här får du bidra till en nyfiken och välkomnande idrottsrörelse.

Sidan uppdaterades: 19 januari 2023

Om oss

RF-SISU Sörmland är en av Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas 19 regionala organisationer med uppdraget att stödja, företräda, leda, utveckla och utbilda idrotten i distriktet. På RF-SISU Sörmland är vi idag 30 medarbetare fördelade på fyra zoner och fem lokalkontor i Eskilstuna, Strängnäs, Södertälje, Nyköping och Katrineholm.

Vi som arbetar här är engagerade, professionella och framåtsträvande. Nu söker vi en ny kollega till västra zonen vilket innebär att du främst arbetar i Katrineholm, Flen och Vingåker.

Arbetsuppgifter

Som Idrottskonsulent har du som främsta uppgift att utveckla och stödja idrottsrörelsen genom uppsökande verksamhet, rådgivning och utbildning. Det innefattar bland annat att vara ett stöd till föreningar och förbund, att ta fram utvecklings- och utbildningsplaner, att arrangera träffar och att utbilda och vara processledare för föreningarnas aktiva och ledare. Att bygga relationer och nätverk är centralt för att lyckas med uppdraget och du har en viktig uppgift som bollplank och rådgivare gentemot ditt nätverk och idrottsföreningar. Du administrerar ditt arbete i IdrottOnline; idrottens webb-plattform.

Andra viktiga uppdrag inom RF-SISU Sörmland, som du som Idrottskonsulent kommer arbeta med, är att leda arbetet med att nå barn som står utanför idrotten idag, att verka för att alla känner sig välkomna inom idrotten samt att öka barns rörelseförståelse och rörelseglädje. Vi har även en viktig roll i det fortsatta återuppbyggandet av idrotten i Sörmland efter Coronapandemin, som drabbade många föreningar hårt.

Din bakgrund

Det är meriterande med en akademisk examen inom t ex idrottspedagogik eller organisationsutveckling. Vi ser gärna att du har erfarenhet av folkbildning tex som processledare eller som utbildare och att du är insatt i idrottens organisation och uppdrag. Det är oerhört viktigt att du delar idrottens värderingar, vilket du kan läsa mer om i Idrottens idéprogram.

Du talar och skriver svenska bra, har B-körkort och tillgång till egen bil. Det är viktigt att trivs med variationen och den frihet under ansvar som den oreglerade arbetstiden innebär. Tjänsten är en heltidstjänst i vilken kvälls- och helgarbete ingår.

Du som person

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper när vi rekryterar. Vi söker dig som tar stort eget ansvar för planering, genomförande och dokumentation av dina arbetsuppgifter och som trivs med att arbeta mot såväl individuella som organisatoriska mål. Du tycker om att möta människor och gör dig bra i grupp och inför publik. Du är självgående och noggrann med administration samtidigt som du är nyfiken och har en stark vilja att utveckla och utvecklas. Andra uppfattar dig som lyhörd, engagerad, välkomnande och professionell.

Intresserad?

Varmt välkommen med din ansökan (CV och personligt brev) så snart som möjligt och senast den 31 januari 2023 till Jörgen Hedberg på jorgen.hedberg@rfsisu.se.

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Om du har några frågor om tjänsten så välkommen att kontakta Jonas Nilsson, verksamhetschef, 0705-09 98 62, jonas.nilsson@rfsisu.se

Sidan publicerades: 19 januari 2023