Säg hej till Rickard Lindberg, vår nya idrottskonsulent i norra länet!

Rickard Lindberg är vår nya idrottskonsulent i norra länet. Rickard har många års erfarenhet av att arbeta inom idrottsrörelsen och är ett efterlängtat tillskott i gänget!

Sidan uppdaterades: 2 november 2022

Rickard kommer att arbeta som idrottskonsulent i vår norra zon och det är alltså främst idrottsföreningar i Eskilstuna, Strängnäs, Mariefred och Åker Styckebruk som kommer att träffa honom. Med många års erfarenhet både som utövare och tränare är idrotten långt ifrån främmande för Rickard.

- Idrotten har funnits med mig hela livet och jag har provat på det mesta, bland annat hockey, fotboll och brottning. Idag blir det mest styrketräning och löpning för min del, men jag har två barn som idrottar mycket och som förälder är man där och stöttar så gott man kan i deras resa som idrottsutövare.

Han har en lång karriär bakom sig inom idrottsrörelsen och har framför allt arbetat som tränare inom golfen på hög nivå.

- Allt startade för 27 år sedan som tränare på Surahammars golfklubb. Därifrån gick jag vidare till Västerås Golfklubbs pojklandslag och till slut som headcoach inom Swedish Golf Team. Parallellt med uppdraget åt landslaget har jag också varit verksam på hög nivå och tränar många av elitgolfspelare ute i världen, så mycket resande har det blivit. Men det har varit och är otroligt kul och har gett mig mycket erfarenhet av att träna såväl ungdomar som vuxna!

Förutom en gedigen erfarenhet inom golfen har Rickard också varit verksam inom såväl hockeyn som fotbollen där han bland annat haft rollen som prestationscoach, jobbat med värdegrund och teambuildning och föreläst en hel del för olika företag inom olika områden.

”Jag har alltid brunnit för att skapa bra förutsättningar för ungdomar och ledare inom idrotten att växa och ha kul!”

Rickard ser fram emot att ta sig an rollen som idrottskonsulent på RF-SISU Sörmland och allt vad det innebär och han vill bidra till att hjälpa föreningar att utvecklas i rätt riktning.

- Jag har alltid brunnit för att skapa bra förutsättningar för ungdomar och ledare att växa och ha kul. Därför ska detta bli otroligt roligt och inspirerande! Mina förväntningar är att få stötta och hjälpa föreningar i deras utvecklingsresa, att få nya kollegor som jag kan lära av och såklart att få vara ute i föreningslivet och stötta i deras arbete med att bygga strukturer runt sina föreningar.

Hans absoluta hjärtefrågor är värdegrundsarbete och ledarutbildning och lyfter att om vi har koll på dessa två delar så möjliggör vi en givande utvecklingsmiljö och bidrar till att både behålla och låta fler växa inom idrottsrörelsen.

- Idrotten skapar glädje, gemenskap och vi växer av att både lära oss och vara tillsammans. Genom en sund och genomarbetad värdegrund så blir det ännu bättre, därför tycker jag idrotten är så otroligt viktig för samhället och jag hoppas att jag kan vara med och göra skillnad för såväl den enskilda individen som den enskilda föreningen i distriktet.

Kontakta Rickard eller någon av våra andra idrottskonsulenter

Vår största styrka ligger i våra kompetenta idrottskonsulenter. För att komma så nära föreningarna som möjligt har vi förutom vårt huvudkontor i Eskilstuna flera lokalkontor som gör det enklare att ha en när kontakt.

Sidan publicerades: 31 oktober 2022