Skapa trygga och hållbara idrottsmiljöer

Sidan uppdaterades: 16 december 2022

Idrottsrörelsens gemensamma målbild är en trygg och hållbar idrottsrörelse där alla barn och ungdomar får plats att idrotta utifrån sina villkor och där fler får ta del av positiva idrottsupplevelser över tid.

Vägen dit går genom att fler föreningsledare har verktyg och metoder som de använder strategiskt för att säkerställa trygga och inkluderande utvecklingsmiljöer. Miljöer där ledare, aktiva och föräldrar fokuserar på glädje, ansträngning och lärande snarare än på kortsiktiga resultat.

Mål och syfte

Den här utbildningen syftar till att ge dig som idrottsledare och/eller styrelseledamot nya perspektiv på idrottande men även konkreta tips och idéer kring hur er förening kan stärka en trygg, hållbar och utvecklande idrottsmiljö i er förening.

Innehåll

  • Hur säkerställer vi att barnen och ledarna är trygga?
  • Hur säkerställer vi att barnen och ledarna utvecklas?
  • Hur säkerställer vi ett hållbart idrottandande för barnen och ledarna?

Utbildningen grundar sig i FNs konvention om barns rättigheter, RFs riktlinjer för barn- och ungdomsidrott samt de stödmaterial som tagits fram för föreningslivet.

Målgrupp

Samtliga föreningsledare och tränare/ledare.

Tidsåtgång

1,5 timmar.

Genomförande

Denna utbildning kan genomföras i din förening vid behov. Kontakta din idrottskonsulent för information om kostnad, upplägg och bokning eller lämna ett önskemål till oss via länken nedan så kontaktar vi dig för vidare dialog och planering.

Datumsatta utbildningstillfällen 2023

27 april (digitalt)

Tid och plats: 18.00-19.30, digitalt via Microsoft Teams.

22 november (digitalt)

Tid och plats: 18.00-19.30, digitalt via Microsoft Teams

Sidan publicerades: 2 november 2022

HITTA DIN IDROTTSKONSULENT

Vi har samlat alla kontaktuppgifter till våra idrottskonsulenter för att du lätt ska hitta rätt person i rätt stad i vårt distrikt.

TRYGGA IDROTTSMILJÖER

Trygga idrottsmijöer

RF och SISU Idrottsutbildarna har tagit fram stödmaterial om trygg idrott för att hjälpa föreningar i arbetet med de frågorna.