Lärande material och samtalsunderlag

Sidan uppdaterades: 11 oktober 2023

Att lära med och av varandra är ett fantastiskt sätt att arbeta med föreningsutveckling, inom idrottsrörelsen kallar vi det att arbeta i lärgruppsform. Vi erbjuder en uppsjö av lärande material och samtalsunderlag som du som idrottsledare och ni som förening kan använda som stöd i det arbetet. Det finns också ett antal kunskapswebbar att ta del av som riktar sig mot ledare, funktionärer, föreningsledare, aktiva och föräldrar.

Föreningsbesök av en idrottskonsulent

Hjälp från er förenings idrottskonsulent är det absolut bästa stödet ni kan få i ert utvecklingsarbete. Våra idrottskonsulenter står redo att hjälpa till med en genomlysning av föreningens behov inom folk- och utbildningsområdet.

Läs mer om hur vi kan stötta din förening

Lärande material och underlag för samtal i föreningen

Som stöd för folkbildning och det goda samtalet i grupp finns en mängd samtalsunderlag, lärgruppsplaner och annat material att utgå från. Kanske kan väntande föräldrar diskutera värdegrund eller planera volontärinsatser under barnen träningstillfälle? Eller så kanske ni vill lägga in samtal om bra kost och näring inför eller under ett träningspass med aktiva? Bli inspirerad och hitta material som er förening kan ta hjälp av.

Hitta samtalsunderlag och lärgruppsplaner

Om du inte hittar material inom det ämne ni önskar arbeta vidare med i föreningen eller om du önskar få förslag på lärande material att utgå ifrån, kontakta din idrottskonsulent.

Kunskapsportalen

Kunskapsportalen är en samlingssida för Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas alla kunskapswebbar, digitala utbildningar och digitala lärandematerial producerade av SISU Förlag.

Mer om kunskapsportalen

Digitalt lärande

Vi hittar mer och mer vägar att utbilda och lära oss saker. Mycket kan göras digitalt och det finns många verktyg och inspiration att ta hjälp av för hur vi kan möta er och hur ni i er förening kan möta och lära av varandra i digital form.

Läs mer om digitalt lärande

SISU Förlag (tidigare SISU Idrottsböcker)

SISU Idrottsböcker har från och med 1:a februari 2022 bytt namn till SISU Förlag för att spegla omfattningen av hela sin verksamhet som idrottens förlag.

Om SISU Förlag

SISU Förlag är idrottens förlag. Sedan 1992 har vi verkat för att utveckla idrotten och förbättra hälsa och livskvalitet hos den breda allmänheten. Det har varit en spännande resa från tryckt media med klassisk bokproduktion till att vi nu lägger allt större fokus på digitala lösningar. Vi tar fram utbildningsmaterial som är tillgängliga och pedagogiska – både i tryckt, digital och blandad form. Allt för att vara med och utveckla idrottens utbildningar.

SISU Förlags webbplats

Podcast - Här pågår föreningsidrott

Här pågår föreningsidrott är en podcast med fokus på föreningsidrott. I podden träffar vi experter, förebilder, ledare, aktiva och många andra för att ge kunskap och inspiration till idrottsföreningar. Till avsnitten finns en lärgruppsplan som gör det enkelt att använda ett poddavsnitt som underlag för diskussioner i just din förening.

Läs mer om Här pågår föreningsidrott

Sidan publicerades: 1 december 2022

HITTA DIN IDROTTSKONSULENT

Vi har samlat alla kontaktuppgifter till våra idrottskonsulenter för att du lätt ska hitta rätt person i rätt stad i vårt distrikt.

VÅRT UTBILDNINGSUTBUD

Guide för folkbildning i förening

Vi har ett brett utbud av kurser, föreläsningar och lärgruppsmaterial för föreningslivet. För att du lättare ska få en översikt över hela vårt utbud har vi skapat en särskild plattform där vi samlat allt.

FOLKBILDNINGSKATALOG 2024

Guide för folkbildning i förening

I folkbildningskatalogen kan du läsa mer om hur din förening kan utvecklas med hjälp av idrottens folkbildning och du hittar även vårt utbud av kurser, föreläsningar och lärgrupper.