Idrottsforum

Sidan uppdaterades: 9 november 2023

För att skapa en konstruktiv dialog mellan idrotten (föreningar och förbund) och kommunala beslutsfattare arrangerar RF-SISU Småland det vi kallar Idrottsforum i några kommuner. Syftet är diskutera den lokala idrotten och långsiktigt skapa förståelse för den ideella föreningsidrottens villkor.

Idrottsforum har genom åren hittills genomförts i fyra kommuner i Småland. Men två till är på gång: Mörbylånga och Sävsjö. Genom att idrottsföreningar samtalar med lokala politiker, och med varandra, överförs kunskaper om den lokala idrottens förutsättningar.

Jönköping

I Jönköping har Idrottsforum genomförts fem gånger, senast i oktober 2023. I Jönköping samverkar RF-SISU Småland med Jönköpings Idrottsallians och Jönköpings kommun. Mer om Idrottsforum Jönköping.

Växjö

I mars 2023 genomfördes ett andra Idrottsforum i Växjö. Ungefär 70 föreningsledare och 20 politiker möttes för att diskutera Växjöidrottens framtid. Mer information om Idrottsforum Växjö.

Kalmar

I Kalmar genomfördes ett tredje Idrottsforum i oktober 2023 med drygt 60 deltagare. Mer information om Idrottsforum Kalmar.

Oskarshamn

I samverkan med Oskarshamns kommun genomfördes ett andra Idrottsforum i maj 2023, med nära 50 deltagare. Mer information om Idrottsforum Oskarshamn.

Mörbylånga

Den 8 november 2023 arrangerade vi Idrottsforum Mörbylånga för första gången, med 25 föreningsledare på plats. Mer information om Idrottsforum Mörbylånga.

Sidan publicerades: 1 december 2022

Kontakt

Joakim Walltegen

Kommunikatör

036-34 54 09

Ansvarsområde: intressepolitik, grafisk profil, press och media