Idrottsforum

Sidan uppdaterades: 28 juni 2024

För att skapa en konstruktiv dialog mellan idrotten (föreningar och förbund) och kommunala beslutsfattare arrangerar RF-SISU Småland det vi kallar Idrottsforum i några kommuner. Syftet är diskutera den lokala idrotten och långsiktigt skapa förståelse för den ideella föreningsidrottens villkor.

Under 2023 genförde RF-SISU Småland Idrottsforum i fem kommuner i Småland. Genom att idrottsföreningar samtalar med lokala politiker, och med varandra, överförs kunskaper om den lokala idrottens förutsättningar. Idrottsforum genomförs alltid i samverkan med respektive kommun.

Jönköping

I Jönköping har Idrottsforum genomförts fem gånger, senast i oktober 2023. I Jönköping samverkar RF-SISU Småland med Jönköpings Idrottsallians och Jönköpings kommun. Mer om Idrottsforum Jönköping.

Växjö

I mars 2023 genomfördes ett andra Idrottsforum i Växjö. Ungefär 70 föreningsledare och 20 politiker möttes för att diskutera Växjöidrottens framtid. Mer information om Idrottsforum Växjö.

Kalmar

I Kalmar genomfördes ett tredje Idrottsforum i oktober 2023 med drygt 60 deltagare. Mer information om Idrottsforum Kalmar.

Oskarshamn

I samverkan med Oskarshamns kommun genomfördes ett andra Idrottsforum i maj 2023, med nära 50 deltagare. Mer information om Idrottsforum Oskarshamn.

Mörbylånga

Den 8 november 2023 arrangerade vi Idrottsforum Mörbylånga för första gången, med 25 föreningsledare på plats. Mer information om Idrottsforum Mörbylånga.

Sävsjö

Föreningsforum kallar vi mötesplatsen för föreningar och politiker i Sävsjö kommun. 1 februari 2024 är det premiär! Mer information om Föreningsforum Sävsjö.

Högsby

12 september 2024 är det premiär för Idrottsforum Högsby, där ungdomsledare och företrädare för kommunens idrottsföreningar träffar representanter från Högsby kommun. Den centrala frågan är: Hur gör vi idrotten i Högsby starkare? Mer information om Idrottsforum Högsby.

Vimmerby

Föreningsforum Vimmerby (9/10) är mötesplatsen för ideella föreningar och lokala politiker i Vimmerby kommun. Syftet är att ta fram en gemensam grund som utgångspunkt för förutsättningarna fysisk aktivitet i hela Vimmerby kommun. Mer information om Föreningsforum Vimmerby.

Sidan publicerades: 1 december 2022

Kontakt

Joakim Walltegen

Kommunikatör

036-34 54 09

Ansvarsområde: Intressepolitik, grafisk profil, press och media