Knytna nävar mot varandra. 

Podcasten Här pågår föreningsidrott

Sidan uppdaterades: 13 januari 2023

"Här pågår föreningsidrott" är en podcast med fokus på just föreningsidrott. Här lyfter vi frågor och för samtal som har koppling till idrottsföreningens verksamhet och idrottsrörelsen i stort.

Podden vänder sig till föreningar som vill fortsätta att utvecklas så att fler barn, ungdomar och äldre vill idrotta så länge som möjligt – i en så bra verksamhet som möjligt.

Idag finns långt över 100 avsnitt. De berör ämnen som ”Ledare som lyssnar”, ”Machokulturens baksida”, ”Prestera under press”, ”Schysstare på sociala medier”, ”Från anorexi till elit” och ”Idrottsföräldraskap”.

Nya avsnitt publiceras varannan vecka under större delen av året.

Podden produceras av flera olika RF-SISU distrikt gemensamt, med ledning från distriktet i Örebro. I dagsläget finns reportrar som utgår ifrån Sörmland, Småland, Västra Götaland, Örebro och Jämtland-Härjedalen.

Tillsammans vill vi kunna hitta de ämnen som engagerar allra mest i landets alla klubbstugor.

Lärgruppsplan

Till avsnitten finns en lärgruppsplan som gör det enkelt att använda ett poddavsnitt som underlag för diskussioner i just din förening.

Lärgruppsplan – Här pågår föreningsidrott Pdf, 154 kB.

Tipsa och önska

David Faxå är poddens reporter i Småland och närliggande distrikt. David och hans redaktionskamrater tar gärna emot tips och önskemål på vad du tycker kommande avsnitt ska handla om. Du kommer i kontakt med redaktion via e-postadressen podd@rfsisu.se eller på Instagram där vi heter @harpagarforeningsidrott.

Sidan publicerades: 1 november 2022

Kontakt

David Faxå

Idrottskonsulent

036-34 54 21

Ansvarsområden: Idrottsföreningar i Växjö kommun samt frågor som rör Centrum för Idrottsutveckling. Reporter för podden ”Här pågår föreningsidrott”.

Lyssna på podden!

Nya avsnitt varannan vecka med intressanta teman och spännande experter.