Kvinna springer på friidrottsbana. 

Börja resan till utveckling i föreningen

Sidan uppdaterades: 16 augusti 2023

Vi på RF-SISU Småland arbetar med folkbildning, det vill säga ett lärande som bygger på frivillighet där deltagarna själva bestämmer vad, när och hur de vill lära. Våra folkbildningsverksamhet vänder sig till alla inom idrotten, oavsett om du är aktiv, ledare, förälder till idrottande barn eller föreningsledare.

Efter en folkbildningsinsats, exempelvis en utbildning, tar processen till förändring fart och vi hjälper dig gärna på den resan. När du folkbildar och utbildar dig ökar du inte bara din egen kompetens, du kommer även att sprida din kunskap vidare till andra i föreningen.

Läs mer om idrottens folkbildning och vad den innebär på vår webbplats.

Folkbildning i digital form

Folkbildningen är i förändring och digitalisering erbjuder nya möjligheter till gemensamt lärande. Att erbjuda lärgrupper, kurser och föreläsningar i olika form öppnar upp för fler att kunna delta. Din förening kan genomföra aktiviteter helt i en fysisk miljö, i en kombination av fysiska möten och möten på distans eller möten helt på distans.

För att underlätta för dig som bedriver folkbildnings- och utbildningsverksamhet i en förening finns en guide framtagen som du kan ladda ner här. Pdf, 1001 kB.

Ta hjälp av en idrottskonsulent

Varje dag, året runt möter våra idrottskonsulenter föreningsledare, tränare, aktiva och föräldrar runt om i vår region och tillsammans utvecklar vi idrotten i regionen. Kontakta oss gärna om du eller din förening har önskemål om att genomföra en särskild utbildning som inte finns i vårt befintliga utbud. Du hittar våra kontaktuppgifter genom att följa denna länk.

Vi delar gärna med oss

Det är viktigt att en folkbildnings- och utbildningsplan har tagits fram tillsammans med en idrottskonsulent. Denna plan gör det möjligt för din förening att ta del av RF-SISU Smålands resurser för folkbildning. Det kan handla om:

  • utbildningsmaterial
  • arvode till lärgruppsledare, kursledare, föreläsare, kulturarbetare eller processledare
  • lokalhyra
  • pedagogiska hjälpmedel/digitala hjälpmedel.

Hör med er idrottskonsulent om ni behöver hjälp med något.

Vi finns i hela Sverige

RF-SISU Småland är en regional del av SISU Idrottsutbildarna, idrottsrörelsens eget studieförbund. Alla Sveriges olika idrottsdistrikt erbjuder föreläsningar och utbildningar digitalt som du kan ta del av oavsett var du befinner dig. Besök SISU Idrottsutbildarnas hemsida för att se hela Sveriges utbud på sisuidrottsutbildarna.se

Hitta och anmäl dig till våra utbildningar

Hela vårt utbildningsutbud hittar du här under vårt utbildningsutbud.

Du kan också söka bland våra aktuella datumsatta utbildningar via vår sökmotor och anmäla dig därigenom. Här hittar du sökmotorn.

Du kan också hitta aktuella datumsatta utbildningar i vår kalender. Här hittar du kalendern.

Vad händer när du anmält dig till en utbildning?

När du anmält dig till en föreläsningen eller en utbildning får du en bekräftelse som skickas till den mejladress du anger i din anmälan. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din anmälan. Senast två dagar innan föreläsningen eller utbildningen får du via mejl en kallelse med mer detaljerad information om det du har anmält dig. Där står allt du behöver veta om tid, plats och om du behöver ha något speciellt med dig, till exempel idrottskläder. Om utbildningsmaterial ingår i avgiften står det vid anmälan. Vid digitala utbildningar skickas information och anslutningslänk till utbildningen med instruktioner senast dagen innan utbildningen.

Kostnader

Om föreläsningen eller utbildningen har en deltagaravgift står det angivet i inbjudan eller i anmälningsformuläret (digitalt.). Kostnaden faktureras förening om du inte anger något annat vid anmälan. Återbud lämnas senast 1 dag innan start. Om du uteblir utan att lämna återbud faktureras 100% av deltagaravgiften.

Har du frågor eller funderingar?

Har du några frågor eller funderingar kring vår folkbildnings- och utbildningsverksamhet eller anmälan är du välkommen att kontakta ansvariga för föreläsningar och utbildningar lena.moberg@rfsisu.se eller anette.ellefsen@rfsisu.se.

Sidan publicerades: 27 september 2022

Guide för folkbildning

En guide för dig som bedriver folkbildnings- och utbildningsverksamhet i en förening.

Vårt utbildningsutbud

Vi har ett brett utbud av utbildningar, kurser och föreläsningar.