Karl-Erik Nilsson ny ordförande i Riksidrottsförbundet

Under Riksidrottsmötet i Uppsala (26–28/5) valdes smålänningen Karl-Erik Nilsson till ordförande i Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Sidan uppdaterades: 29 maj 2023

Riksidrottsmötet (RIM) är det samlade namnet för Riksidrottsförbundets och SISU Idrottsutbildarnas årsstämmor. På RIM:s sista dag valdes Karl-Erik Nilsson till ordförande för Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna, samtidigt som tidigare ordföranden Björn Eriksson tackades av efter att ha suttit i Riksidrottsstyrelsen i 12 år, varav 8 som dess ordförande.

Riksidrottsmötet röstade också in Svenska Förbundet för Funktionell Fitness och Svenska E-sportförbundet som nya medlemmar i Riksidrottsförbundet. Sveriges Schackförbund fick bifall för sin ansökan till SISU Idrottsutbildarna.

Andra beslut i ärenden under helgen gällde bland annat arbetet med trygg idrott där RF-stämman beslutade att tillsätta två utredningar och ta ett helhetsgrepp i frågan. Stämman beslutade även om fortsatt utveckling av stödet till elitidrott genom samverkan mellan Riksidrottsförbundet, Sveriges Olympiska kommitté och Parasportförbundet och Sveriges Paralympiska Kommitté inom ramarna för Elitidrott2030.

13 smålänningar fick förtjänsttecken

13 smålänningar fick förtjänsttecken

Vid varje Riksidrottsmöte tilldelas drygt 100 personer Riksidrottsförbundets förtjänsttecken. Förtjänsttecknet är den högsta utmärkelse som delas ut inom svensk idrott. Vi fångade 10 av de 13 smålänningarna på bild i Uppsala. Tack för era imponerande ledargärningar!

Från vänster:

Mats Wänndahl, Huskvarna Södra IS

Jan-Erik Svensson, Djursdala SK

Jan Kennmark, IF Hebe

Anders Ingvarsson, Krokstorp IF

Kenth Karlsson, Vimmerby IF m.m.

Åke Johansson, Flerohopps GoIF

Jens Harrysson, Skirö AIK

Leif Gerhardsson, Korpen Småland, Persnäs AIF m.m

Gösta Nilsson, Hulterstads AIK

Thomas Ekström, Forum Basket

Sidan publicerades: 29 maj 2023