Youth Integrity – Unga ledare mot missförhållanden inom idrotten

I februari deltog sex unga idrottsledare från Småland på en utbildningsresa till Portugal. Under året har de uppdraget verka för en idrott utan missförhållanden – mot doping och våld, för inkludering och glädje! I september genomförs en mötesplats i Växjö.

Sidan uppdaterades: 11 augusti 2023

EU-projektet Youth Integrity Ambassadors Programme har till syfte att utbilda och stärka unga människor till att bli ambassadörer för integritet, och bli aktiva och ansvarsfulla medborgare på flera nivåer. 36 ungdomar från 7 olika länder, däribland Sverige, medverkar.

Henrik Svensson från Växjö är svensk projektledare.

– Tillsammans med initialt sex ungdomar ska vi sprida budskapet att barn- och ungdomsidrott ska bedrivas inom svensk lagstiftning, enligt barnkonventionen och enligt Riksidrottsförbundets värdegrund.

En del i projektet är att genomföra en mötesplats med 30 unga idrottsledare från Småland. Syftet med konferensen är att lära sig mer om begreppet ”Youth Integrity” så att deltagarna sedan kan ta det vidare på egen hand inom sin idrott.

– Vi ser fram mot intressanta dagar i Växjö där vi varvar diskussioner, workshops, idrottsaktiviteter, lekar, utmaningar, problemlösning och goda exempel utifrån temat ”Youth Integrity”. Vi bjuder även in inspirerande gäster från Småland, fortsätter Henrik.

Unga ledare kan redan nu skicka in en intresseanmälan till konferensen i Växjö. Åldern på ledarna ska vara mellan 16 och 25 år, och gärna från många olika idrotter.

– Men gärna två kompisar från samma idrott, förtydligar Henrik Svensson.

Med hjälp av RF-SISU Smålands idrottskonsulenter, som har god kännedom om idrotten i Småland, hoppas Henrik att få tips på intressanta namn.

– Jag kanske hör av mig, avslutar Henrik.

Sidan publicerades: 17 maj 2023

Kontakt

Henrik Svensson, projektledare

tfn 070-757 87 56

Fakta: Youth Integrity

Youth Integrity Ambassadors Program (YIAP) syftar till att utbilda och stärka unga människor och göra dem till aktiva ”Ambassadors of Integrity in Sport”. Partnerskapet involverar 9 partners från 7 länder: Sverige, Italien, Litauen, Slovenien, Irland, Portugal, Belgien.

Youth Integrity – vad vi är för, och mot

Affisch (A3) Pdf, 1 MB. (på svenska) Pdf, 1 MB.

Poster (A3) Pdf, 1 MB. (in English)

Ladda ned! Dela! Sätt upp!