Stort engagemang på Idrottsforum Växjö

Idrottsform Växjö genomfördes för andra gången den 22 mars. Närmare hundra deltagare diskuterade den lokala idrotten, med stort engagemang.

Sidan uppdaterades: 11 april 2023

Idrottsforum Växjö har gått av stapeln under lyckade former. Till Teleborgshallen tog sig ungefär 70 föreningsledare och 20 politiker för att diskutera Växjöidrottens framtid. Diskussionerna utgick från de tre på förhand givna ämnena: ”Anläggningar och idrottsmiljöer”, ”Säker och trygg idrottsverksamhet” och ”Behålla och rekrytera medlemmar”.

Intresset från politiken var stort, med dels många från nya kultur- och fritidsnämnden, samt att alla kommunalråd var anmälda, bland annat ordförande i kommunstyrelsen Malin Lauber (S):

– Utifrån det vi har hört ikväll får vi titta på vad vi kan tag i direkt och hur vi ska tänka strategiskt framöver. Jag ser fram mot nästa Idrottsforum där vi kan se vad som gjorts och vad som hänt.

Föreningsledarna på plats var representanter från Växjö kommuns alla hörn. Såväl elitklubbar såsom Östers IF och Växjö Lakers var representerade, men också fler idrottsföreningar från landsbygden, exempelvis Ingelstad Skytte, Braås Ponny och Ridklubb och IFK Lammhult.

Dokumentation från Idrottsforum Växjö är klar inom kort och publiceras här på RF-SISU Smålands webbplats.

Kolla in videon från Idrottsforum Växjö 2023 nedan.

Sidan publicerades: 30 mars 2023

Kontakt

David Faxå

Idrottskonsulent

036-34 54 21

Ansvarsområden: Idrottsföreningar i Växjö och Uppvidinge kommun och reporter för podden ”Här pågår föreningsidrott”.

Fler Idrottsforum i Småland

Under 2023 arrangerar RF-SISU Småland, i samverkan med respektive kommun, ytterligare tre Idrottsforum.

  • Oskarshamn 25 maj
  • Kalmar 31 maj
  • Jönköping 11 oktober

Mer info kommer.